СВОБОДНО ВРЕМЕ

Синът на Радев изчезна (Снимки)

Синът на президента Румен Радев е изчезнал от социалните мрежи. 17-годишният тийнейджър Георги се е изолирал от публичността и е спрял да бъде активен във фейсбук и инстаграм. Последните му публикации са от далечната 2017 г.

В застой явно е и неговата футболна кариера. Наследникът на държавния глава се прочу като един от голмайсторите на частния столичен футболен клуб „Барокко спорт“. Той бе сред звездите на отбора на младежите в старша възраст. За последно обаче за успехите му на терен от тима съобщават през ноември 2019 г., когато той отбелязва гол в зрелищен мач срещу „Витоша“ (Бистрица). Няколко месеца преди това Георги си спечели и международна слава, след като бе избран от представители на известния отбор „Валенсия“, дошли на оглед за млади таланти у нас, да отиде на лагер в Испания, където да почерпи опит и умения от най-добрите в занаята.

Този септември Георги ще навърши пълнолетие и плановете за висше образование и професионално развитие за него вече са на дневен ред. В момента той е ученик в XI клас в столичното 138-о училище „Проф. Васил Златарски“. Там той бе приет в паралелка с изучаване на източни езици, сред които и екзотичния японски. Елитното школо се намира в софийския квартал „Гео Милев“, съвсем близо до семейния апартамент на бившата съпруга на президента Гинка Кесякова, в който тя живее заедно с двете им деца.

Георги има и по-голяма сестра Дарина, която вече е първокурсничка в НАТФИЗ. Миналата есен дъщерята на Радев бе приета сред първите в списъците в специалност „Актьорство за драматичен театър“ в класа на проф. Пенко Господинов. За разлика от брат си Дарина е далеч по-социална. Тя редовно споделя снимки и клипове от ежедневието си в интернет пространството, а наскоро дори блесна и с чисто нова визия.

Въпреки че Дарина и Георги живеят при своята майка, която се грижи всеотдайно за тях, те не са прекъснали връзка с баща си. Обичайно за празници той има традиция да ги извежда на ресторант или пицария. Наследниците му вече са свикнали и със своята мащеха Десислава. Че са успели да стопят ледовете и да преодолеят развода на родителите си, те показаха, появявайки се на церемонията по официалното посрещане на папа Франциск през май 2019 г. Тогава Ген. Деси бе заснета редом с доведените си деца на площада пред президентството.

Георги Радев (в кръгчето) с футболния си отбор

Георги със сестра си Дарина и с Десислава Радева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *