СВОБОДНО ВРЕМЕ

Муки с пенсия 360 лева за 18 години стаж

В редиците на пенсионерите е преминала дъщерята на театралната легенда Стоянка Мутафова. Мария Грубешлиева се похвали, че след дълго ходене по мъките най-после е успяла да се пенсионира по официалния път, макар да е прехвърлила пенсионната възраст при жените.

„Дойде ми и на мен редът. Аз имам трудов стаж 18 години и честно казано, не съм с минимална пенсия. От доста време трябваше да подам документите си за пенсия, но, слава Богу, вече всичко е факт“, хвали се 69-годишната Муки, която е бивша актриса от Младежкия театър. Тя ще получава 360 лева пенсия. През 2021 г. Грубешлиева ще има юбилей, но за 70-годишнината си на 1 април все още не е направила планове, тъй като не знаела как ще се развие ситуацията с коронавируса и дали ще може да събере приятели, за да ги почерпи.

Във финансов план след смъртта на майка си Стояна Муки съумява да се справя добре. Преди време тя обяви за продан парцел на морето край Свети Влас, собственост на легендарната актриса, но причината не беше липса на средства, а просто Грубешлиева преценила, че няма какво да го прави, не възнамерява да си строи вила на морския бряг и няма възможност да стопанисва мястото. Освен с грижи за домашните си любимци и домакинството Муки се занимава и с работата върху втората си книга. След като вече я познаваме като автор на биографията, посветена на Мутафова, сега щерката на Стояна работела върху нов том, който щял да разказва за срещите ѝ с велики актьори като Георги Калоянчев, Георги Парцалев и много други, с които е израснала. Още по-голямо удовлетворение обаче ѝ донесла покана за нова роля, която получила наскоро. Тя дошла от изтъкнати кинопродуценти, които набирали звезди за нова международна продукция. В нея Муки щяла да играе монахиня и да разгърне напълно таланта си. Тя неведнъж е споделяла, че винаги се е чувствала в сянката на своята обичана майка, която приживе не се съгласила да ходатайства за нея и да ѝ урежда хубави роли.

„Много съм щастлива. Сбъдва се едно от последните предсказания на Стоянка за мен. Тя ми каза: „Ето, сега като ме няма, няма вече да живееш в сянката ми. Ще започнат да те търсят да правиш разни неща – да пишеш, да играеш, заради теб самата“. И вярно, така се случва. Мисля, че майка ми ми помага от небето. Винаги когато ми става мъчно, сякаш някой ме погалва по главата и ми става по-леко. Вярвам, че това е майка ми. Нашата връзка никога няма да си отиде“, казва Муки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *