СВОБОДНО ВРЕМЕ

Как да перем маратонки в пералнята без да я съсипем

С появата на пералнята в къщата работата значително намаля. Дори е страшно да си спомните колко време и усилия са били необходими за пране на спално бельо и тежки дрехи. Но повечето хора все още се страхуват да изпратят някои неща в нея. Например маратонки или пухени якета. Днес ще ви кажем как да перете проблемните предмети в пералнята.

Страхът е напълно оправдан, защото грешният режим може напълно да съсипе вашето любимо и скъпо нещо. За да избегнете този вид неприятности, следвайте тези прости правила. Ето 10 артикула, които могат да се перат в пералня .

Как правилно да перете нещата в пералнята

Кецове и маратонки

Тези обувки са предимно от плат. За да изперете добре маратонките си , трябва да ги сложите в плик за пране. Подгответе първо обувките си. Извадете връзките и извадете стелките. Перете на деликатен режим. Изсипете много малко прах. Съветвам ви да поставите стара кърпа в барабана, тя ще предпази стените от удари.

Ugg ботуши

Друг вид обувки, които могат да се перат в пералня. Дори и да са от велур. Прахосмукирайте ботушите отвън и отвътре . За пране е подходящ режим за коприна или вълна с температура 30 градуса. Изберете продукти за деликатно пране. Важно е в края да изстискате добре обувките . Напълнете ботушите с хартиени кърпи, за да ги поддържате във форма.

Пухени възглавници

Тук също се нуждаете от деликатен режим. Ако възглавниците не са твърде големи, перете по две наведнъж . Изплакнете добре измиването, за предпочитане 2-3 пъти. Чудесно е, ако вашата машина има програма за сушене. В противен случай ще трябва да разклащате възглавниците на всеки няколко часа. Това ще попречи на мъхът да се слепи и да създаде неприятни миризми.

Играчки

С течение на времето различни паразити се събират в играчките, включително кърлежи и акарии. За да се отървете от тях, поставете играчката във фризерното отделение за няколко часа. След това я изперете по същия начин като възглавниците.

Завеси и килими за баня

Тук всичко е просто. Заредете мръсните аксесоари за баня в машината, добавете прах и измийте в хладка вода .

Йога постелки

Ако се занимавате активно със спорт, трябва да миете постелката веднъж месечно. Нежният режим и хладната вода са препоръчителни. Подложката е чиста и готова за нови тренировки.

Раници и чанти

Полезна информация за тези с деца. Раниците им се замърсяват бързо и почистването им на ръка не е приятно изживяване. Преди да изперете, обърнете раницата или чантата от плат навътре и я поставете в плик за пране. Ако има метални елементи, най-добре е да ги премахнете, ако е възможно. И след това включете режима на деликатно пране и изчакайте.

Постелки за кола

Искате да изненадате съпруга си и да почистите стелките за любимата му кола? След това ги изтръскайте добре . Вижте петно, предварително го обработете с препарат за премахване на петна и след това го изпратете в пералната машина. Те ще бъдат като нови!

Мопс приставки

Тези предмети са лесни за пране, така че обикновеният режим с прах ще ви помогне да върнете чистотата на парцала

Кучешка спалня

Килимът за вашия домашен любимец винаги трябва да е чист. Ако вашият домашен любимец е дългокосмести, по-добре е да почистите килимчето. По време на пране вълната може да се заплете и да запуши филтъра. Дори яката и каишката могат да се перат в специална чанта, ако са изработени от плат.

Тези съвети работят за повечето неща. Но преди да решите да измиете нещо в машината, проверете препоръките на производителя . По-добре да сте в безопасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *