СВОБОДНО ВРЕМЕ

Уж бях мъж с големи възможности, а жена ми ме напусна

Бях напуснат от съпругата си, без да има ясни индикации за това. Бях мъж с доста добри материални възможности. Работех като финансов директор в голяма международна компания. Заплатата ми беше петцифрена. С тези пари съпругата ми спокойно можеше да не работи нищо и да си почива. Но когато се запознахме, тя също искаше да не стои със скръстени ръце и да прави нещо. Помогнах й материално да си отвори собствен бизнес. Тя правеше ръчно изработени подаръци и ги продаваше. Нещата й потръгнаха и тя имаше достатъчно пари и за себе си. Хората около нас бяха убедени, че ние ще сме страхотно семейство. Но никой не знаеше какво става в кухнята ни. След двугодишна връзка, завършила със сватба, жена ми започна да се държи малко дръпнато от мен. Аз правех всичко за нея, купувах неща, които тя искаше, взехме си и жилище на изплащане. И въпреки всичко, тя започна да дава на заден ход.

Когато поговир с нея за това, тя ми сподели, че с парите, които изкарвам я задушавам и я карам да се чувства зависима от мен. Бях изненадан от това нейно заключение – досега винаги й бях помагал, при това искрено. Но тя някак си не го усещаше така. Никой не подозираше за нашите малки проблеми, които всъщност се оказа, че не са никак малки. Опитах се да оправя нещата, като я изведох на страхотен уикенд в 5-звезден хотел. Исках да си починем и да обмислим нещата. По време на почивката всико беше наред, но след като се върнахме нещата се върнаха постарому. Виждах я, че не е достатъчно щастлива и покрай това започнах да се изнервям. Работех като луд, но въпреки това намирах време да сме заедно. И така, един ден след работа се прибрах в апартамента и заварих празни гардероби и бележка.

Пишеше ми, че за малко се изнася при една приятелка. Искала малко почивка от всичко и време за размисъл. Супер много се ядосах и веднага й звъннах. Но за мое учудване, тя не ми вдигна, а дори ми прекъсна връзката. Реших да говоря с един мой приятел, който беше по-голям от мен и имаше повече опит с жените. Беше се развел вече веднъж. Когато ме изслуша, изражението на лицето му не беше много позитивно. Каза ми, че щом при всичките неща, които съм направил за нея тя се държи така дръпнато, има някаква друга съществена причина, която не знам. Той намекна дори за друг мъж. Казах му, че е абсурдно – никой мъж не може да й осигури такъв живот. Но той ме посъветва да наема човек да я проследи, за да съм наясно какво прави. И така, аз потърсих детективска агенция и наех човек да провери какво прави моята жена.

След няколко дни ми докладваха, че тя се вижда с някакъв мъж и двамата изглеждат щастливо влюбени. Държат се за ръце, когато няма хора около тях и дори са се целували. Влизали в някакъв блок – явно там живеел мъжът. Благодарих на детектива и реших да я причакам пред въпросното място. Взех си почивен ден от работата и зачаках от сутринта. Около обяд се появи жена ми. Беше сама и бързаше. Огледа се набързо и влезе във входа. А аз – след нея. Чух я да се качва по стълбите. Спря се на четвъртия етаж, където ясно чух звънеца. Приближих се на долната площадка и чух как вратата се отваря и тя казва: “Ето ме, скъпи мой”. А отговорът беше – “Влизай, че не издържам и секунда без теб”. Всичко това ми се наби в главата като с чук. Тръгнах да звъня на звънеца, но се спрях. Не исках да ме дават във вечерните новини.

Вместо да вляза при тях и да ги прекъсна, аз напуснах кооперацията. Сърцето му бушуваше от яд! Мислех си, че щом имам пари, всяка жена ще иска да е с мен. Явно нещо в характера ми не е било както трябва. Без да се колебая се обадих на адвокат и веднага подадох молба за развод. Щях да имам трудности с общото ни жилище, но знаех, че не искам повече да я виждам. Записах се на психолог, за да установя какво ми има. Разбрах доста неща за себе си. Наистина съм се държал властно и това може би я е стресирало. Но тя също е постъпила доста подло и вината била и в двама ни. В момента си имам нова приятелка. Напуснах сладката работа и сега взимам далеч по-малко пари, но пък имам повече време. Чувствам се много по-щастлив. Разбрах, че парите не са всичко на този свят.

 

Източник: rusalkite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *