СВОБОДНО ВРЕМЕ

Анахид Тачева се шири в апартамент за 5 млн. в Америка (Снимки)

Новодомка от няколко месеца насам е легендарната говорителка Анахид Тачева. Грандамата на БНТ се е настанила в просторен апартамент в Ню Йорк, намиращ се в престижния квартал „Трайбека“, където имоти имат цяла плеяда холивудски знаменитости.

Цената на жилището, в което Анахид се шири, е фамозните 2,5 млн. долара, или близо 5 млн. лева. То обаче не е закупено от нея, а от най-малката ѝ дъщеря Анахид, която носи нейното име, и съпруга ѝ Аристотел – мултимилионер от гръцки произход. Сградата е сред емблематичните в квартала, защото е строена през далечната 1916 г. Тя е само на 6 етажа и има 29 апартамента, съответно Тачева няма много съседи. Новото жилище разполага с огромни хол и кухня, обзаведени с антики и произведения на изкуството, както и с няколко спални. Цената му е толкова висока, защото е в непосредствена близост до бреговете на океана в Ню Йорк.

Всъщност, откакто е заминала при най-малката си щерка от брака ѝ с Васил Тачев, Анахид живее като кралица и тъне в лукс и разкош благодарение на щедростта на своя зет. Гъркът Аристотел върти суперуспешен хазартен бизнес в Щатите, а към момента притежавал 7 казина, разположени в един от най-скъпите квартали на Ню Йорк – „Манхатън“. Освен това бил собственик и на десетки недвижими имоти, а за управлението на финансите на кантората до голяма степен разчитал на жена си. Отделно от това тя менажирала собствена фирма, която се занимавала с продажба на продукти за избелване на зъби по интернет и често присъствала на светски събития, сред които партита с директора на „Метрополитън“ и дизайнерката Каролина Ерера.

Тъй като била кариеристка, досущ като майка си на млади години, не ѝ оставало много време да се грижи за двете си деца. По-големият ѝ син – Арис-Нендъс, вече е на 19 години, а по-малкият, кръстен с интернационалното име Ейтън-Васил, скоро навършил 13. Въпреки че край тях кръжали три домашни помощници, възпитанието им било поверено именно на баба Анахид. Зет ѝ бил безкрайно признателен за вниманието, с което ги обгрижвала, и по свое собствено желание поел абсолютно всичките ѝ разходи. Освен че живее с тях в лукс апартамента им, тя имала и ключ за райската им вила в Хемптън, където прекарвала летния сезон.

Бившата съпруга на Коста Цонев миналата есен празнува 80-годишен юбилей. Не се е прибирала у нас от няколко години, дори за помените на сина си Митко Цонев. Напоследък Анахид има здравословни проблеми. Внучката ѝ Деси Цонева сподели, че баба ѝ получила начална форма на деменция и била на хапчета. Физически обаче се чувствала изключително свежа и в тонус въпреки 80-те години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *