СВОБОДНО ВРЕМЕ

Драмата на Радев-младши

Огромен скандал гръмна около сина на президента Румен Радев – Георги, а бурният отзвук и коментарите в социалните мрежи не секват. Агенция ПИК първа съобщи новината, че в събота късно вечерта Георги Радев е бил отведен в полицията, след като е бил участник в нелегален купон, състоял се в хостел на столичния булевард „Христо Ботев“. Сигналът за нарушението е подаден на 112 на 6 февруари след 23 ч. На място отива патрул на МВР и екип на столичното РЗИ. Там са спипани 14 души, нарушаващи противоепидемичните мерки, сред които и непълнолетният син на президента –17-годишният Георги. Младежите са хулиганствали след 23:00 часа, като са крещели, псували и хвърляли бутилки на улицата, докато собственикът на пицарията под хостела не е подал сигнала. Освен че е непълнолетен, Георги нямал и документ за самоличност. Заедно с другите той е бил отведен за сведения и актове за нарушение в районното управление. Нито баща му, нито майка му – първата съпруга на Румен Радев – Гинка, са отишли да приберат сина си от полицията в нощта на инцидента. Затова един от тримата пълнолетни участници в купона се е подписал за освобождаването му с ангажимент да го отведе до дома му.

В понеделник здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди пред журналисти, че синът на президента Румен Радев – Георги, е бил задържан в неделя през нощта заради шумен купон в хостел на столичния бул. „Христо Ботев“.

Припомняме, че това не е първият скандал с Георги Радев. В началото на 2019 г. непълнолетният младеж отново се озова по нощите в районното управление, след като се оказа замесен в скандал и сбиване между две младежки компании в софийска дискотека в час, който е непозволен за лица под 18 години. Тогава със случая се зае именно майка му, докато президентът дори отказа коментар.

Това обаче също не бе първият случай, в който Георги е в опасна близост по време на инцидент със сбиване. През пролетта на 2017 г. 14-годишният тогава тийнейджър бе съпричастен към побой в столичното 38-о училище „Васил Априлов“, където учеше. Тогава седмокласник преби петокласник, като го е налагал с юмруци и е блъскал главата му в радиатора. След случката Георги не бе задържан, но името му за пръв път попадна в криминалните хроники на медиите.

Георги е син на Румен Радев от първия му брак с банкерката Гинка Кесякова. Детето живее с майка си, а не с баща си. Описват го като интелигентно и будно, но палаво момче. Това се подсилва и от имиджа му на футболист. Той тренира от малък и предишното лято дори бе на проби във Валенсия.

Според близки до фамилията бунтарските прояви на сина на президента се отключват след развода на майка му Гинка и баща му Румен през 2014 г., който очевидно му е нанесъл травма, особено след като татко му официално заживява с друга жена, секретарката си Десислава, и се изнася от семейния им дом.

Последният скандал с президентския син провокира редица морални въпроси в социалните мрежи. „Може ли детето на държавен глава да бъде оставено само от родителите си да се оправя посред нощ в полицията?!“, „Къде е била майката, защо не е отишла да вземе сина си“, „Дали с поведението си Георги не компенсира липсата на изоставилия ги баща“, „Каквито и да са отношенията между бивши съпрузи, те винаги трябва да стоят зад децата си“…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *