СВОБОДНО ВРЕМЕ

Камелия Тодорова проплака: С пенсия като моята има шанс да умра на улицата

От 21 януари съм пенсионерка. Пенсията ми е 450 лева. И добре че все пак съм преподавател в Нов български университет, иначе мога да загина на улицата моята пенсия“. С тези думи джаз иконата Камелия Тодорова взе първите си пари след навършване на 65-годишна възраст и 42 години трудов стаж.

Тя споделя, че не е милионерка, не е била народен артист и не е имала близък политик, който да уреди нещо върху пенсията й. Кеми смята, че няма нужда да издава нов албум, защото няма къде да го презентира. „Много е тъжна цялата история – като цяло не мисля за Саня Армутлиева, но не ми е приятно, че много неща зависят от нея като шеф на музикална компания. Хората в радиата ще те пускат ако си в нейния отбор. Аз съм от тези дето не им пускат новите парчета“, обяснява певицата.

Слави Трифонов се изгаври грозно с Ален Делон и покойната Далида (Видео)

Камелия разбрала по доста брутален начин за връзката на съпруга си Майкъл Кунстман със Саня Армутлиева. „Децата ги завариха е едно легло“, сподели Камелия пред „България днес“, след като излезе от ВИП Брадър. Изневярата се случила в края на 80-е, когато Кеми живеела в Германия със съпруга си.

„Пътуваха заедно с колата, преспиваха по хотели. Той започна да я облича в същите дрехи, каквито купуваше на мен, а тя взе да демонстрира самочувствие в къщи. Децата ги завариха в едно легло. Беше неприятно“, спомня си певицата. Мъжът й така организирал нещата, че след смъртта си не оставя никакво наследство на Тодорова и децата й.

Припомняме, че чак след смъртта на съпруга си Камелия Тодорова се осмели да разкрие, че именно менторката в „X Фактор” е развалила семейството й.
„Най-напред тя беше моя почитателка, след което мой асистент, а после и секретарка на Майкъл.

Гледаше ме като икона, но цялата й добронамереност се изпари и творческите й амбиции се трансформираха в лични. Постепенно тя се превърна в причината за прекратяването на брака ни с Майкъл”, признава изпълнителката на „Не ме гледай така, момче”.
Източник: ХотАрена
На 21 януари Камелия Тодорова имаше рожден ден – време за равносметки

„Радвам се, че мина радостно, с много цветя, които не очаквах. Всъщност аз работих целия ден, имах лекции със студентите. Нямах време да си сипа чаша вино и да си кажа „Наздраве!“ на себе си. Това каза за празника си в предаването „Опорни хора“ Камелия Тодорова, джаз иконата на България.

„Сега сме към края на семестъра, студентите трябва да подготвят материал, да го изберем, да го запишат на видео, което е доста работа. На тях въобще не им е скучно, даже сега лекциите са по-дълги. При пеенето няма групови лекции, а индивидуално обучение – с всеки се занимавам поотделно. Часовете са кратки. Така че, един ден отива целия в лекции“, разказва за преподавателската си дейност певицата.

Какво взе пандемията от нас? „Сложно, не можеш да мръднеш никъде, не можеш да се виждаш с никого, трябва да се пазиш – този заразен, онзи в карантина… Аз не изпитвам страх, а по-скоро ми е неприятно това осамотяване. Защото сме свикнали на социални контакти, на срещи „очи в очи“, а не само екрани, телефони.. Не съм любител на електронното общуване“, признава кралицата на джаза.

Времето, в което живеем е предизвикателство, добавя певицата. „Но, кажете ми, как можем да се обичаме, без да имаме контакт? Това е доста трудно. Говоря за обич, като широко понятие! Най-трудно ми е да обяснявам на студентите, че трябва да има чувства в песента. Че ако застане на сцена, трябва да си представя погледи, да си представя, че разказва нещо на някого. Някои студенти с въображение успяват, някои не“.

Обявиха пенсията на Лили Иванова: Примата затвори завинаги устите на критиците си

Пандемията и музиката. „В момента на световната сцена всички са притаили дъх. Всички са в очакване – а, да се отвори, обаче се появяват „чичковците“ на екраните и казват „не“! Всички са със затаен дъх, в смисъл, всеки се опитва да снима нещо, да продуцира нещо, обаче нагласата е много трудна“, разказва джаз певицата.

Камелия Тодорова е убедена, че „на българската сцена има ниско ниво, некачествена музика. Тя е по-некачествена дори от рападжийската музика. Защото е между рап и чалга. Има отделни лица, които стават за слушане. Но масово не ми харесва“, признава Камелия Тодорова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *