СВОБОДНО ВРЕМЕ

Вижте кой сменя Антон Хекимян (Снимка)

Новият шеф на „Новини и актуални предавания“ в Би Ти Ви Антон Хекимян е решил изцяло да смени формата на сутрешния блок на медията. От 1 март „Тази сутрин“ нямало да бъде водено само от един човек, както досега, а от няколко души. Предаването щяло да бъде много по-разчупено, а идеята била именно на Хекимян.

В момента той бил в процес на избор на свои заместници, като първият сигурен кандидат за стола му е Златимир Йочев от „България он еър“, който е бивш кадър на БНТ и закритата телевизия BIT. Любопитна подробност е, че неговата половинка в живота – Марина Цекова, само преди месец също направи професионален трансфер от Нова телевизия в Би Ти Ви и в нюзрума шушукали, че тя е ходатайствала и за мъжа си. Антон Хекимян бил страшно придирчив към новия екип, който сформирал и провеждал щателен конкурс в няколко тура, с който изпитвал възможностите на бъдещите водещи.

Тони, който е известен сред колегите си като суетен човек, обичащ изявите пред камера, не възнамерявал съвсем да се оттегля от ефира и да дирижира работния процес единствено зад кадър. Той щял едновременно да съчетава задълженията си на директор, като понякога щял да се появява и в определени рубрики в новия формат на „Тази сутрин“. Работохолизмът му обаче не му гарантирал две заплати. Макар в момента той да продължава да води сутрешните ефири на Би Ти Ви, вече се разписвал единствено срещу шефско възнаграждение, което е в размер на близо 15 хиляди лева месечно, или почти двойно на това, което прибираше като обикновен тв водещ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *