СВОБОДНО ВРЕМЕ

Ахмед Доган: Костов, както винаги, лъже! ДПС никога не е искало оставката на Богомил Бонев

„Костов, както винаги, лъже! ДПС никога не е искало оставката на Богомил Бонев“.

Това заяви пред Епицентъър.бг почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган, провокиран от поредната остра полемика между бившия премиер на СДС и вътрешния министър в първото правителство на СДС.

ДПС никога не е искало оставката на Богомил Боонев като вътрешен министър. Костов се възползва от напрежението между СДС и ДПС, за да урежда вътрешно-политическите си проблеми. Той виждаше в лицето на Богомил Бонев много сериозен конкурент“,  разкри Доган, който лично се обади в медията ни, за да припомни събитията отпреди 21 години.

Вчера в интервю по Дарик радио бившият премиер Иван Костов зададе въпроса: „Не разбирам защо гражданите избират джипката и коалицията с Доган“.

Днес с пост във Фейсбук Богомил Бонев му отговори: „Ще си отговориш, когато си отговориш на въпроса, защо се разделихме по искане на Доган. Поне пред мен така се оправда. Доган ми искал оставката. Не съм бил намерил диалог с него“. 

С извявлението си Доган разплита спора, като разкрива, че през 1999 година по време на големия ремонт на кабинета на СДС Костов е излъгал Бонев, обяснявайки, че отстраняването му от правителството е по искане на ДПС, защото „не намерил диалог с Доган“. Истината е, че Костов е елиминирал вътрешния министър, заради високия му по това рейтинг и заради факта, че беше тръгнал по следите на синята корупция, което предизвика отпор на сините партийни апаратчици. По това време корупцията бе прояла управляващата партия и държавата и се бе превърнала във визитка картичка за управлението на Иван Костов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *