НОВИНИ

Борисов: Ще наложим по-строги мерки. Виждам, че българите са….

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ако се наложи, може отново да бъдат наложени ограничения заради разпространението на коронавируса.

Той написа и пост във фейсбук, който гласи следното:

„Следим денонощно развитието на пандемията у нас. Тенденцията за нарастване на случаите на COVID-19 се запазва. Да, изборите наближават. Но няма да позволя заради политически дивидент да изпуснем този успешен модел на борба с вируса, който вече 1 година прилагаме. Изборите идват и си отиват. Загубените човешки животи – не. Затова няма да се поколебаем да наложим нови мерки, ако се налага. Всеки областен щаб също има свободата да налага ограничения, за да спре вируса. Имаме най-добрите здравни експерти, ще се вслушаме в техните препоръки.

Виждам, че българите са уморени от мерките, искат си социалния контакт. На фона на локдауна в другите държави, у нас сякаш пандемия няма. Но именно това подцeняване може да ни изиграе лоша шега. Аз няма да допусна да се върне големият натиск върху болниците. Каквото и да ми струва! Хората са ме избрали, защото мога да нося отговорност.
Каквото и решение да вземем е важно хората да знаят, че сме подсигурили нужните лекарства, ваксини и средства за подкрепа към бизнеса. Над половин милион ваксини очакваме през този и следващия месец, ще има за всички желаещи. Универсална рецепта за справяне с пандемията няма. Иска се само отговорност, дисциплина и разум. Вече година българите сме точно такива. Ако останем така и занапред – ще успеем!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *