НОВИНИ

Божков: Европейската заповед за ареста ми е невалидна, идвам!

Съдът на ЕС в Люксембург реши, че европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата без съдебна санкция е невалидна

Това съобщи във „Фейсбук“ хазартният бос Васил Божков, който има повдигнати 18 обвинения и се намира в Дубай, тъй като смята, че няма да получи честно правосъдие в България. Той подчерта, че решението се отнася и до европейската заповед за която, по думите му, „се твърди, че е издадена и на мен и връчена на назначен от Каскета служебен защитник“.

Европейската заповед за арест, издадена от прокуратурата без санкция на съда, е невалидна. Това реши Съдът на ЕС в Люксембург. Още вчера Уестминстърският съд (Westminster Мagistrates’ Court) в Лондон е прекратил всички дела от България, образувани от Иван Гешев и неговите предшественици по европейски заповеди за арест. Определени са като “негодни”.

Това решение важи и за онази европейска заповед за арест, за която се твърди, че е издадена и на мен и връчена на назначен от Каскета служебен защитник. Дори и да има такава заповед, тя вече е негодна. Като Иван Гешев“ – писа бизнесменът.

Божков приложи и линк към съдебното решение, а постът бе украсен с лого със стилизиран череп и надпис „Идвам“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *