СВОБОДНО ВРЕМЕ

Роди се правнучка на проф. Чирков

Повод за радост имат роднините на покойния проф. Александър Чирков. В началото на февруари се родила негова правнучка. Момиченцето е дете на една от внучките му – Джема, която от 2015 г. живее на семейни начала със своя любим Дениз.

„Добре дошла на този свят, гордост наша. Благодаря на Бог за благословията да сме твои родители. Бъди ни жива и здрава, дъще, много успяла и много, много щастлива… С тати винаги ще сме до теб…“, пише щастливата майка за появата на бебето.

Виж и това:  Ванга: Людмила Живкова е жива!

Въпреки че по-голяма част от роднините на прочутия кардиохирург са пръснати из чужбина и правят кариери там, правнучка му се родила в България. Професорът обаче не доживя да види наследничката си и почина на 82-годишна възраст в края на ноември миналата година.
За поклонението му у нас успя да се прибере само едно от децата му – синът му Алесандро, който по принцип живее в Белгия. Смъртта на проф. Чирков покруси не само медицинската гилдия, но и хиляди българи, които се възхищаваха на благородните му дела и таланта му да спасява човешки животи. Веднага след кончината му възникнаха десетки предложения как паметта му да бъде увековечена, но в крайна сметка ръководството на създадената от самия Чирков УМБАЛ „Св. Екатерина“ реши аулата в сградата на болницата да носи неговото име от началото на 2021 г.

Мнозина съзряха мистика в съвпадението, че професорът издъхна точно на 24 ноември, когато основаната от него кардиологична болница „Св. Екатерина“ отбелязва патронния си празник. Две от мечтите си бащата на съвременната сърдечносъдова медицина у нас не успя да сбъдне – да създаде своя клиника и в любимата му Варна и да гушне правнуче. До последно обаче той се гордееше с всичките си деца и внуци, които са успешно реализирани, а повечето от тях също продължиха легендарната му фамилия в сферата на медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *