СВОБОДНО ВРЕМЕ

Надникнете ли в тази приказна къщичка под земята, направо ще ахнете СНИМКИ

Отдалеч това жилище наподобява резиденция на някой хобит. Но какво ще кажете, ако разберете, че в тази мъничка землянка живее американецът Дан Прайс?

Някога той бил обещаващ фоторепортер и живеел в голяма къща в щата Кентъки. Но любовта му към научната фантастика и вълшебните светове преобръща живота му с главата надолу.

Прайс решава да остави съпругата и двете си деца в големия град, да се върне в родния си щат Орегон и да заживее в гората.

Първоначално живее в индианска колиба, след това си вдига малка куполна къщичка, която обитава няколко години.

Виж и това:  За него никой не говори, но „Кървавото хоро“ в Бояджик е на второ място по жестокост след Баташкото клане

После си прави малка колибка от брезови трупи.

Накрая се сдобива с лично „жилище“ в земята, изкопано на хълм и с изглед към красива поляна. Необикновената къщичка, която повече прилича на локация от „Властелинът на пръстените“, му излиза 75 000 долара.

Украсеният с килими 2,5-метров дом разполага с всички удобства. Има си отопление, печка за готвене, тоалетна, сауна и дори гараж, в който Дан държи велосипеда си.

Прайс не е откъснат от цивилизацията и разполага с интернет.

Единственото нещо, което му липсва, е пералня. Но Дан е намерил изход от ситуацията и пере всичко на реката.

Американецът не се оплаква, защото отдавна е свикнал с уединението. И е категоричен, че да живееш в землянка е много по-добре, отколкото да работиш на две места, за да си платиш ипотеката.

Той твърди, че животът под земята му позволява да спести малка сума пари от отопление в студения период от годината и климатик през лятото, защото температурата в дома му остава постоянна. По този начин годишните му разходи не надхвърлят 5 000 долара.

Вечер отшелникът се отдава на голямата си любов – книгите. И се опитва да пише научнофантастични романи. А денем ходи на работа. Длъжността му също е доста странна – уредник на местното гробище.

Въпреки че приходите на г-н Прайс не са големи, той разполага с достатъчно пари, за да си купува храна, градински инструменти и нови високотехнологични джаджи.

„Когато се отървете от ненужните неща и сте готови да имате по-малко от останалите, печелите много повече, отколкото може да си мислите“, категоричен е той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *