СВОБОДНО ВРЕМЕ

Радина Червенова се зароби със 170 бона кредит

Дълг от 170 хиляди лева виси на врата на Радина Червенова. Бившата говорителка на БНТ изтеглила кредита от родна банка с цел закупуване на жилище.

Заедно със съпруга ѝ Коко Каменаров отскоро са новодомци и обитават топапартамент в центъра на София, който придобили срещу крупната сума от 352 000 лева. Жилището се намира в престижния квартал „Лозенец“ и се простира на 100 квадрата, като цената била толкова висока и заради гаража, който принадлежал към имота. Тъй като спестяванията им към онзи момент не им достигнали, Радина се навила да изтегли кредит на свое име. Малко след това обаче започнали търканията между съпрузите и настъпила временната им раздяла.

Близки до новинарката от БНТ споделят, че докато с Каменаров били разделени заради авантюрата му с друга жена, Червенова не спирала да се тревожи как ще изплаща огромния дълг, ако не може да разчита на него. Оказа се обаче, че увлечението на бившия генерален директор на националната телевизия е било мимолетно, и той бързо се върна обратно в обятията на своята законна съпруга.

Към момента новинарката не работи никъде, след като доброволно напусна БНТ малко след като се сблъска с коварната диагноза рак. Както „Ретро“ разкри, тя е подала документи за пенсиониране към НОИ, тъй като вече е навършила необходимата възраст и е натрупала нужния стаж, за да премине в редиците на пенсионерите. Докато започнела да получава ежемесечна пенсия, Радина се издържала от семейната им фирма с Каменаров, която се занимава с рекламна и медийна дейност и се движи основно от Коко. Той я основа в съдружие с жена си, след като бе отстранен от шефското място в БНТ и на неговия стол седна Емил Кошлуков.

Виж и това:  Шефът на „Пирогов“: Затегнете мерките незабавно. Затворете и детските градини

Междувременно стана ясно, че славната тв говорителка може да успее да удари тавана на пенсиите, който от 1 януари тази година е цели 1440 лева. Сумата ще ѝ стига и да погасява задълженията си към банката, които ще изплаща поне още десетилетие. Тъй като любимката от екрана в продължение на 35 години е получавала солидна държавна заплата от националната телевизия, пенсията ѝ щяла да бъде сред най-високите сред тези на българските звезди. Далеч по-малко вземат нейни бивши колежки и легенди на БНТ, които не са имали възможността да трупат стаж след промените и пенсиите им към днешна дата са повече от унизителни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *