НОВИНИ

Жена с куче възмути асеновградчани. Ще реагира ли някой?

За отношенията хора – животни и хора – хора става дума. Както и за това дали всеки може да гледа животно – с всичките отговорности, произлизащи от това. Случката, разказана от жена от Асеновград в социалните мрежи, не е нещо изключително и уникално. Едва ли има човек, който да не се е сблъсквал с подобен проблем. Но именно заради това се питаме: Ще дойде ли време, когато всеки стопанин на домашно куче покрай радостите от съжителството си с него ще е наясно и със задълженията си – към кучето и хората.

Ето разказа на Адриана Христозова:

Днес станах неволен свидетел на неприятна случка. Кучето на тази жена тръгна да напада едно улично куче. Тя или го беше изтървала от повода, или беше пуснато нарочно, но беше много агресивно. Жената му викаше „Арес стой“ не знам колко много пъти, но видимо нямаше кой знае какъв контрол над ситуацията.

Успя някак си да го подхване, но в същото време мина дете с тротинетка и кучето тръгна към него. Детето се размина на косъм с ухапване, но подмина с тротинетката и тя успя да си хване кучето най-накрая. Стигна до мен, попитах я защо кучето не е на повод, казах й, че ще подам жалба в полицията, а тя ми се развика, че съм луда и се омете.

Три неща: първо – жалбата е подадена. Благодаря на полицаите, които веднага се отзоваха. Много се надявам да има последствия за тази жена. Второ – знам, че жената е в групата и най-учтиво я моля да разхожда кучето си на повод и с намордник. Моля и всички собственици на големи и агресивни кучета да си разхождат животните така, че да не застрашават съгражданите си. Трето – не мразя кучетата, обичам ги, но искам да живея в нормална страна в която правилата се спазват и да не ме е страх, че детето ми ще бъде нахапано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *