НОВИНИ

Надеждата – реалност! Илиян от Оряхово ще погребе майка си в България

Най-после изгря слънце и на улицата на Илиян Пандов от Оряхово. Мъжът, който опитва да прибере тялото на починалата си майка от Италия месеци наред, вече има работа. Освен това той ще може да погребе майка си на родна земя – тук в България.

За назначението на работа е помогнал кметът на общината Росен Добрев, който бе обещал подкрепа по-рано.

Както ви съобщихме, хора от цяла България се свързаха с GlasNews.bg с молба да помогнат. Направиха го и нашенки от чужбина. Facebook групата „Българките в чужбина“ откри сметка на негово име.

Десислава Чукуранова живее в Дания. Тя, заедно с Стела Яааккола и Антоанета Тодорова правят бърза организация за събирането на средства.

Момичетата събраха 6700 лева. Така Илиян ще може да почете паметта на майка си в България. Ще я погребе тук, след като бъде кремирана в Италия. Вече приключва и процедурата по документиране. Кремацията и документите струват общо 3000 евро.

От събраните средства, 215 лева момичетата са заделили и за вноска по кредита на майка му. Поемат и всички разноски по погребението в България.

Така Деси, Стела и Антоанета дадоха голям старт за осъществяването на достойното погребение на майката на Илиян и връщането му към нормален живот.

Надеждата за мъжа от Оряхово се превърна в реалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *