НОВИНИ

„Галъп“: „Има такъв народ“ изпреварва БСП, а ДБ е преди ДПС

Според данните на социологическа агенция „Галъп” „партия „Има такъв народ“ е изпреварила с малко БСП в битката за второто място на парламентарните избори у нас.

По данните от Exit Poll на агенцията ГЕРБ печели вота с 25%, водената от Слави Трифонов партия е със 17,1%, а третото място избирателите са отредили на БСП – 16,7%. Четвърти остават „Демократична България” с 10,5% от гласовете, а веднага след тях се нарежда ДПС с 10,2 на сто, пише „Грасове“.

Останалите формации, които преминават бариерата за влизане в парламента, са „Изправи се! Мутри вън!” и ВМРО. Те са получили подкрепата съответно на 5,0% и 4,7% от гласоподавателите, сочат прогнозните резултати на „Галъп“.

С „Не подкрепям никого“ са гласували 2,1% от упражнилите правото си на глас.

По данни на „Галъп“ избирателната активност е 43,9 на сто.

Според първоначалните данни на агенция „Тренд” партията на Бойко Борисов събира най-голям процент от вота на българите – 25,1%. Следва БСП с 16,5%. На трета позиция се нарежда формацията на Слави Трифонов с 16,2%. Четвърти са ДПС с 10,0 на сто. Петото място според exit poll-а е за „Демократична България”, която събира 9,4% от гласовете. Шеста и седма политическа сила са „Изправи се! Мутри вън!” и ВМРО. Те печелят съответно 4,8% и 4,5% от бюлетините.

Квадратчето „Не подкрепям никого“ са отбелязали 2,2% от гласувалите.

По данни на „Тренд“ 45,0% от имащите право на глас у нас са отишли до урните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *