СВОБОДНО ВРЕМЕ

Плевнелиев посочи идеалната жена за президент и прогнозира кога ще са новите избори

„Задача на европейските и продемократични сили в България е да извадят много силна кандидатура на президентските избори, за да имаме президент демократ, а не популист. Това е голямата битка, която предстои”. Това заяви в предаването „Пресечна точка” по Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев.

„Бих посочил няколко имена, с които България би се гордяла, Кристалина Георгиева например. Не бих казал, че тя е кандидат”, уточни той.

„Трябва да има силна продемократична, проевропейска кандидатура, която да води битката срещу популистите”, категоричен бе президентът Плевнелиев.

Считам, че ще има избори, които ще са с президентските. Не е отговорно сега да се ходи на избори”, подчерта той.

С думите си днес Борисов не е обидил „Има такъв народ”, заяви той, коментирайки днешното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Ние все пак очакваме те да направят правителство. Това е посланието, което партиите комуникираха“, заяви той.

Борисов говори, Слави мълчи. Втората по големина партия мълчи – това не е демократично”, категоричен бе Плевнелиев.

По повод намеренията за промени в Изборния кодекс, той заяви, че би се радвал да имаме подобрения, но истински, а не само да рушим. „Гласуването по пощата е един доказан демократичен инструмент, електронното гласуване, на което съм привърженик, за съжаление не му е времето сега.

Не съм против видеонаблюдението, стига да не доведе до хаос.

За мен най-добрата система за България е смесената, за да дадем път и на партиите. Ние сме парламентарна република все пак“, посочи президентът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *