НОВИНИ

Ето кой е бизнесменът, който проговори за кюлчетата в чекмеджето на Борисов и Петя Аврамова

Бизнесменът, който направи разкрития срещу Бойко Борисов и Петя Аврамова, се представи като Светослав Илчовски. Това стана на Комисията по ревизията. Той разкри, че е едър земевладелец и подаде сигнал, а името си съобщи след дълги и гръмки препирни в залата.

Той обвини Петя Аврамова, че го притискала по телефона да спре да изкупува земи, пише „Актуално“.

„Отивам в местния офис на ГЕРБ в Червен бряг. Другият приближен на нашия премиер ме пита: Няма ли да се махаш от тая община“, каза бизнесменът.

„Иван Пилето от Стара Загора ме покани на разходка до Монако през 2017. Лично съм виждал и премиера на такива срещи. Показаха ми клип, в който имаше издевателства върху задържан бизнесмен, който е в затвора. Няма да му кажа името от уважение. На тези срещи е бил Иван Ангелов от „Градус“.

Бизнесменът се оплака, че от него искали да направи фиктивни сделки преди публичното предлагане на това дружество. „Впоследствие разбирам, че целта на тази операция е била да продадат акции без стойност“, каза още той.

„Ставаха все по-нагли исканията. 2020 г. се скарахме. Аз съм в този бизнес 23 години, имам 150 000 дка, продукция за 40 милиона лева искаха да им продам, искаха да ме обвинят в убийство“, каза още той.

„Министерство на земеделието е контролирано от Иван Пилето. Никой не може нищо да вкара без тях. Затова храната ни е най-боклучивата в света и в същото време най-скъпата“, каза още Илчовски.

„Не ни управляват министри, а такива като Иван Пилето – във всички сектори, пълен контрол. България е разделена на губернии, но напоследък се оядоха и започнаха да си гледат в канчетата един на друг. Така убиват предприемаческия дух на младите хора. Не сме имали възможност да застанем открито, защото всичко се контролира от ГЕРБ“, каза още той.

По думите му е изцяло издевателство от страна на приближени на Борисов и върху Николай Банев. Влизането на Илчовски бе представено от Мая Манолова като „сигнал за натиск върху бизнесмен от най-високо място“.

„Кюлчетата в чекмеджето на премиера е заснето от плеймейтка на 500 метра от нас. Аз съм мъжкар и това момиче ми разказа, че 5000 лв. й дали да обслужи премиера, а тя снимала кюлчетата“, заяви по-рано бизнесменът, пише „Актуално“.

„На един рожден ден на нашия премиер Иван Пилето (собственикът на „Градус“) носи кюлче на премиера. Един от най-богатите хора в България, които се занимават с минно дело, носи голямо кюлче. „Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето – я гледай Цоло какво ми е донесъл“, казал Борисов.

И така – едно малко и две големи – Пилето допълва още едно кюлче – подарък за премиера.

„3 пъти съм се срещал с Борисов по 4-5 часа, в бивша резиденция на Тодор Живков“, каза бизнесменът, който е подал сигнал до комисията.

В петък в 14,30 ч. ще бъде следващото заседание на комисията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *