НОВИНИ

От петък се движим свободно в цяла Гърция

От 14 май пада забраната в Гърция за придвижване между отделните области. В същото време ще се удължи вечерният час от следващия уикенд с още един час. Вероятната дата за отпадане на съобщенията за придвижване също е 14 май. Това съобщи правителственият говорител Аристотели Пелони.

В четвъртък на пресконференция с министъра на туризма Харис Теохарис ще бъдат обявени всички здравни протоколи, които ще се прилагат на всички гранични пунктове в страната.

Официалното откриване на туристическия сезон в страната e 15 май, а гръцкото правителство започна постепенно да премахва ограничителните мерки, въведени миналия ноември.

През летния сезон Гърция ще позволи влизането на туристи, ваксинирани включително с руски и с китайски ваксини. Неваксинираните ще бъдат пропускани с отрицателен ПСР тест, направен 72 часа преди влизане в страната. Тестът е задължителен и за деца над 5-годишна възраст. Другото задължително условие е наличие на PLF, от който е видно къде ще пребивават туристите.

При строги условия за дистанция в събота бяха отворени организираните плажове.

Разрешава се поставянето на не повече от два шезлонга под един чадър на разстояние метър и половина между почиващите. Изискването за носене на маски вероятно ще остане до края на годината, но на плажа не са задължителни, обяви в интервю за в. „Труд” министърът на туризма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *