СВОБОДНО ВРЕМЕ

Тодор Живков-младши се отказа от баща си Владко, смени си името в Америка

Внукът на Тодор Живков окончателно е скъсал връзката със своя болен баща Владимир Живков и дори се е отказал от името му, съобщи retro.bg. Тодор Живков-младши, който е дете на Владко от злополучния му брак с плевенската красавица Маруся Мирчевска, се е прекръстил на Тед Морган Живков, показва справка в американски регистри.

Наследникът на Тато отдавна живее в Щатите, където е прочут с таланта си на покер играч. Именно чрез хазартни залагания той натрупа и нескромното си богатство.

През последната година обаче е зарязал казината и не е участвал в нито един покер турнир. В същото време обаче е основал своя собствена фирма, носеща името „Хеър Афеър“. В документите покрай регистрацията си той е вписан с новото си име Тед Морган Живков. Адресът му е в градчето Калабас в щата Калифорния, където е известно, че той и семейството му живеят. Откъде идва обаче презимето му Морган, което е приел на мястото на бащиното му Владимиров?

Всъщност неговата майка Маруся, която след развода си с Владко Живков грабва невръстния им син и забягва в Америка, е имала втори брак с мъж с фамилия Морган, за когото не са известни повече подробности. И досега Маруся продължава да се представя с това име, очевидно и синът й от Владимир Живков е избрал да го вземе, макар мистериозният мъж да не му е биологичен родител.

Бившата снаха на Тато отвъд Океана е известна като режисьорка и кинодеятелка, но кариерата й е спорна. Покрай нея и синът й се запалил по седмото изкуство. Професионалната му биография показва, че той е бил продуцент на драматичния игрален филм „Бегач“, излязъл през 2018 г. Лентата обаче не достига до кината в България и е тотално неизвестна дори на най-запалените киномани у нас.

Иначе Тодор Живков, вече прекръстен на Тед, е запазил фамилията на своя дядо. В Америка той е женен за рускинята Вероника, от която има две деца – момиче и момче. Дъщеричката им е суперзвезда в тениса и дава заявка за световна кариера в Големия шлем. Откакто се е установил зад Океана, внукът на Тато не припарва до България. Не се е виждал и с баща си Владимир, който от няколко години не е в крепко здраве и живее в изолация в семейната вила в „Бояна“ с втората си жена.

От нея той има дъщеря Елизабет, която е модна дизайнерка в Италия. С нея Тед поддържал добри отношения, въпреки че са от различни майки. Засега внукът на Живков не е дирил наследство от баща си. Майка му Маруся обаче редовно пътува до България именно заради имотните сделки, които върти с имането си на родна земя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *