НОВИНИ

Влизаме в Гърция през нов граничен пункт / СНИМКИ

Строителството на гранично-контролно пропусквателния пункт „Рудозем-Ксанти“ е изпълнено над 80%. Върви се към завършване на дейностите в края на месец юни. Продължава строителството и от гръцка страна, която изгражда пътната отсечка Димарио българо-гръцката граница. За това информира областният управителен на Смолян Недялко Славов в личната си страница на Фейсбук.

В момента се полагат първите асфалтови пластове на самата площадка на пункта, работи се интензивно по трите сгради на пункта-основната, с РЗП 890 кв.м, както и в здравния пункт и халето за щателна митническа проверка, изгражда се конструкцията на навеса над трасетата за граничен и митнически контрол!

„Удовлетворен съм от свършеното от мен и екипа по проекта! Преминахме през много предизвикателства, за да реализираме този основен приоритет за областта! Вложихме много енергия и сили, но си струва да виждаш ежедневно как нещо добро се съгражда!

Благодаря за добрата работа на строители, надзорници и проектанти, на всички институции, имащи принос към реализацията на този проект!

Особена благодарност на екипа от Областна администрация, който с ентусиазъм прие отговорната задача пряко да сме ангажирани с изграждането на граничния пункт!

Очаквам с нетърпение завършването и отварянето на граничния пункт, а се надявам че най-лошото от пандемията остава в миналото, за да отворим за свободно преминаване и останалите гранични преходи между България и Гърция!“, допълни още Славов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *