СВОБОДНО ВРЕМЕ

Шведски журналист наклевети Стефка Костадинова, че била „натъпкана с допинг“

Шведски журналист наклевети по грозен начин великата Стефка Костадинова и постави под съмнение рекорда й от 209 сантиметра във високия скок, който стои непокътнат вече 34 години.

Патрик Еквал е известен с два факта: с ненавистта си към спортистите от бившия социалистически блок и с обожанието, което изпитва към една от известните лекоатлетки в скока на височина от близкото минало – неговата сънародничка Кайша Берквист, съобщава bTV.

В събота вечер Еквал си позволи да отправи шокиращо обвинение към Костадинова по време на участието му в телевизионното състезание „Muren“. Куизшоуто се излъчва по един от най-гледаните канали в Швеция – националния SVT в 20:00 ч., а в него Еквал многократно заявява, че по време на първенството на планетата в Рим на 30 август 1987 г., когато поставя световния рекорд, българката е била „натъпкана с допинг“.

Думите нажежават атмосферата в студиото и журналистът дори е предупреден от друг участник в предаването – адвоката и бивш министър на правосъдието в Швеция Томас Бодстрьом, че тези негови твърдения без доказателства ще го вкарат в съда и че ще бъде осъден за клевета.

„Скоро ще имаш нужда от адвокат, ако продължаваш да говориш така“, казва му седналият до него юрист Томас Бодстрьом. Наглостта на Еквал обаче не спира и той упорито отказва да се извини: „Пак ви казвам, тя беше натъпкана с допинг“.

Потърсена от bTV, Стефка Костадинов заяви, че възнамерява да търси правата си в съда срещу шведския журналист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *