НОВИНИ

Напусна ни светило в медицината

Напусна ни проф. Галина Чакалова. Тя работи дълги години в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология. Именно тук оставя трайна професионална диря, много приятели и колеги, уважението и обичта на стотици пациенти.

Галина Чакалова работи вдъхновено като лекар, въвежда за първи път у нас органосъхраняващата операция при рак на маточната шийка, както и локалната имунотерапия при HPV, посочват от лечебното заведение.

Автор е на много учебници, научни статии и трудове, в които остави своята висока професионална подготвеност в двете свои специалности – „Акушерство и гинекология” и „Онкология”.

Работатата й в Управителния съвет на Асоциацията по онкогинекология, както и в научното дружество по АГ, международното й признание, вдъхновяват много млади колеги да изберат специалността „Акушерство и гинекология” и да следват нейния пример.

Със заеманите през годините административни позиции в УСБАЛО проф. Галина Чакалова работи всеотдайно за авторитета и развитието на онкологичната болница.

Водещият онколог имаше завидни познания и в областта на бизнес-администрацията и здравния мениджмънт, авторитетът и е неоспорим и сред колегията, и сред пациентите.

Поклон пред паметта на проф. Галина Чакалова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *