СВОБОДНО ВРЕМЕ

Кичка Бодурова с изненадващи думи към Софи Маринова (Снимка)

Софи Маринова направи истински фурор на последния лайф на „Като две капки вода“. Ромският славей трябваше да влезе в обувките на своята любимка Лили Иванова и показа защо Примата досега е отправяла похвали единствено към нея от всички български артисти, пишат от show.blitz.bg. Зрителите и журито бяха възхитени от имитацията на Софи и нейните гласови данни, но певицата Кичка Бодурова изригна с коментар в социалните мрежи.

„Видях това изпълнение и не мога да премълча, да не изкажа възхищението си от таланта на Софи Маринова. Скъпа Софи, ти си уникална. И за разлика от други имаш едно огромно сърце. Прегръщам те с много обич“, написа Бодурова и сподели видео от изпълнението на Софи.

Фолкпевицата не успя да се класира във финалната четворка, но пък спечели още повече симпатиите на публиката. Всички са категорични, че шоуто нямаше да е същото без нейното цветно присъствие. Софи показа, че е там да се забавлява и успя да предаде това настроение и на зрителите пред малкия екран.

София Маринова Каменова, по-известна като Софи Маринова, е българска попфолк изпълнителка от ромски произход. Отличава се с вокален диапазон, обхващащ 5 октави. Печелила е редица музикални награди и конкурси. Най-популярните дуети на певицата са със Слави Трифонов. Има няколко дуета и с рапъра Устата. Взема участие в популярното развлекателно шоу „Пей с мен“. През 2012 г. се включва с вокали в песента на Джена „Обичам те и толкова“, която става една от най-успешните в жанра. Родена е на 5 декември 1975 г. в София, макар че семейството ѝ тогава живее край Етрополе и тя до осми клас учи в село Брусен. Започва да пее и танцува от ранна възраст, като началната подготовка в музиката и танците ѝ дава майка ѝ. В десети клас, когато е ученичка в Етрополе, музикантите от местен оркестър, впечатлени от гласа ѝ, молят родителите ѝ да ѝ позволят да стане певица. Баща ѝ е против, тъй като ѝ остава още малко да завърши училище, но майка ѝ, която спира да се занимава с музика след като се омъжва за него, успява да го убеди да се съгласи.

Изпълнява хитовете на Драгана Миркович, Майкъл Джексън, Сандра, Уитни Хюстън, както и цигански песни. На 17 години се явява заедно със своя оркестър на фестивал по ромско надсвирване в Осиковица и го печели с песен на цигански – „Очите ми много плачат“. След това печели първо място на фестивал в Стара Загора – с хитовите „Стари рани“ и „Слънчице мое“. Сключва договор с „Ара Аудио-видео“, след като собственикът на компанията Ненчо Касъмов я слуша в ресторант „Герена“, където тя пее заедно със „Супер Експрес“. Така Софи издава албума „Стари рани“ със „Супер Експрес“, който според редица продуценти е най-продаваният албум в България. Последва самостоятелен албум – „Единствен мой“, след това идва „Моят сън“. Софи получава предложение от „Супер Експрес“ да изпее 4 песни в новия им албум, но накрая записват заедно целия. Албумът е с цигански песни и носи заглавието „Песни от сърце“. Софи записва самостоятелните „Моят сън“, „Студен пламък“, „Нежна е нощта“ и „Осъдена любов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *