НОВИНИ

Шефът на Трето РУ Самуил Хаджиев и Атанас Качаков остават зад решетките

Шефът на Трето районно управление Самуил Хаджиев, полицай Атанас Качаков и другите двама задържани – Даниел Димитров и Симеон Иванов,  остават в ареста. Това решиха магистратите от Окръжен съд.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение, че четиримата са участвали във всички престъпления, за които са обвинени.

В хода на заседанието, което продължи почти 7 часа, адвокатите са поискали да не бъдат взимани предвид показанията на Фарук Манаф поради факта, че става дума за криминално проявено лице. Съдията по делото обаче бе категорична, че той е посочил и разпознал лицата на нападателите си, а по делото има приложени медицински документи за състоянието на Манаф след побоя, поради което би могло да се направи обосновано предположение, че именно тримата са го отвлекли.

И четиримата са с чисто съдебно минало. Криминални прояви има единствено Димитров, макар и в далечното минало. Те се ползват с добър семеен и социален статус и имат семейства, за които полагат грижи, отчете съдебният състав. Въпреки това той взе предвид високата степен на обществена опасност на извършеното от подсъдимите, както и нелеките присъди, които ги грозят, ако бъдат признати за виновни.

И четиримата адвокати са категорични, че ще обжалват.

Припомняме, че делото се гледа при закрити врата заради използването на СРС-та и интимни подробности от живота на отвлечения Фарук Манаф.

Преди заседанието Хаджиев отказа да отговори на въпросите на медиите при влизане в съдебната зала и заяви, че ако някой му иска интервю има ред това да се случи.

Обжалването на решението ще е на 27 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *