НОВИНИ

Нинова: Коалиция с Татяна Дончева няма да има

Корнелия Нинова обяви какви са причините в коалицията „БСП за България“ да не се включи и партията на Татяна Дончева „Движение 21“. Ето какво написа лидерът на социалистите в профила си във фейсбук:
„Съюз с Татяна Дончева няма по три причини
Да се направи голяма коалиция не е лесна работа и се изисква много дипломатичност, диалогичност и взаимно уважение. За да няма спекулации и грешни внушения съюз между “БСП за България” и “Движение 21” не се състоя по три причини:
Татяна Дончева поиска пред екипа за преговори:
1. Да се промени името на коалицията и тя да се казва “БСП за България – Д21”. Това можеше да блокира изобщо явяването ни на избори, тъй като подписката от 10 000 подписа за регистрация вече е събрана за старото име и до 26.05 няма време за нова подписка и регистрация с ново име. Отделно от това е доста некоректно към другите, при участието на седем и повече партии, само “Движение 21” да фигурира в името.
2. Да бъде съпредседател на коалицията. Останалите 6 председатели на партии съвсем естествено не се съгласиха те да са странични наблюдатели. А и не е справедливо спрямо тях, с някои от които сме заедно много години.
3. Да получи две водачески места за нея и заместника й и три на границата на избираемите плюс гарантирана субсидия, каквито възможности няма за всички.
Всеки има право на избор. Желая успех на всички участници в изборите. Ние днес продължаваме с подписването на споразумения с други партии и граждански структури вляво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *