СВОБОДНО ВРЕМЕ

Мустафа Карадайъ: Следваме заветите на Левски

„Много хора се кичат с Апостола на свободата – като плакат и знаме го развяват. Дори понякога се сещат и цитират заветите на Левски. Малко сме българските граждани, които се борим, за да се реализират заветите на Левски. За съжаление в реализацията на заветите оставаме сами, когато се борим равенство в нашата Родина и Конституцията да се изпълнява“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в област Бургас.

„Нашата конституцията, която гарантира ползването и изучаването на майчин език. Заради забраната на турския език се забраняват всички други езици. Днес, в България има забрана за ползване на други езици освен българския език по време на предизборна кампания. Няма наложена глоба, на когото и да е, за използване на друг език освен турския“, допълни той.

Той, заедно с Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС, Илхан Кючюк – президент на партия АЛДЕ, и Атидже Вели – евродепутат пристигнаха в областта, за дадат мощната си подкрепа за листата на движението. Водач на листата е Севим Али, следван от Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан.

Виж и това:  Знамение! Св. Георги се появи над Пловдив

Лидерът на движението припомни, че „ДПС прави политика с любов, с идеи, с ценности, с ясни програма за ускорено икономическо развитие, с ясни приоритети, които миналата година станаха приоритети и на ЕС и сега България ще ги изпълнява като част от ЕС.“

Пред събралите се симпатизанти на ДПС в Руен зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев цитира завета на Левски за чиста и свята република, в която „всички етноси ще живеем като равни“. “Целта ни Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и на народност. Подаваме ръка всекиму, който желае живот и свобода човешка.” „Ние всички заедно сме призовани да осъществим на дело този завет“, заключи Цонев.

Виж и това:  СЪВЕТИТЕ ОТ БАБА ВАНГА

Евродепутатът и президент на партията АЛДЕ Илхан Кючюк емоционално заяви: „Успехът на Илхан не е възможен без ДПС, но той не е възможен и без усилията на поколения депесари – онези, които стояха на барикадите и искаха права и свободи за всички български граждани. От битката на д-р Ахмед Доган и неговите съмишленици за равноправие през битката за по-добър живот на българските граждани, която е и битка на Мустафа Карадайъ, и за битката за по-модерна България от поколението, което представлявам и аз. Така ние служим на България“, убеден е президентът на европейските либерали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *