НОВИНИ

USA дава паспорт на Кирил Домусчиев! Бойко искаше да му вземе бизнеса, ще пропее ли олигархът за рекета на Борисов?

Кирил Домусчиев е направил първи стъпки към получаването на американски паспорт, научи ексклузивно Narod.bg.

Олигархът, който се унижава публично да нарича Бойко Борисов „шефе”, бил сигурен, че ще получи заветния US документ поради факта, че е инвеститор в американската икономика и придобиването на паспорта е по право.

Фактът, че разградската касичка на ГЕРБ драпа за чуждо гражданство, означава няколко неща, коментира източник на Narod.bg от обкръжението на Баце.

На първо място, Киро Гела ще се освободи от мъртвата хватка на Борисов. Не е тайна, че двамата в момента са в ледени отношения, след като Баце, докато бе премиер, се опитал да го рекетира за половината бизнес.

Ако получи американски паспорт, Киро Парахода, както още наричат разградския тарикат, ще е свободен да разкаже истината за своя „покровител”, който в крайна сметка отново изигра ролята си на рекетьор.

На второ място – със синия паспорт със стилизиран орел в джоба Домуса се надява, че законът „Магнитски” за корупция по високите етажи на властта, в която той от години участва, ще е по-благосклонен и това да му позволи да продължи да върти бизнеса си.

Причината е, че от Държавния департамент на САЩ вече обявиха, че след изборите списъкът с наказани по „Магнитски” българи ще набъбне с нови имена.

До момента най-известните, ударени през пръстите от Щатите, са Васил Божков, бившият депутат от ДПС Делян Пеевски, Илко Желязков – известен като „лейтенанта на Пеевски”, Петър Харалампиев, Александър Манолев и Красимир Томов.

Киро Гела се опасява, че е възможно и той да „изтече” в зловещия списък, което означава, че няма да може да прави бизнес в САЩ, а санкциите ще ударят и всичките му партньори, което рано или късно ще доведе империята му до пълен крах.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *