НОВИНИ

Бенатова: КОЙ е големият печеливш. На следващите избори ГЕРБ ще си върне позициите

Продължават коментарите около екзотичното правителство с „царски“ премиер, предложено самостоятелно от Слави Трифонов.

Ето какво пише Миролюба Бенатова.

„#КОЙ е големият печеливш

От вчера мислех да пиша кой е големият печеливш от тази, на вид, нарочно дразнеща игра на Слави. Изглежда да е Борисов. И като доказателство, се сетих за ефекта “ Волен Сидеров“ през 2005а. Нямаше друг по-сигурен начин за осигуряване на втори мандат на Георги Първанов, от това Волен Сидеров да се класира за балотаж, както се и случи. И това да накара всички „да бранят демокрацията“, привиждайки в Първанов „нормален човек“, на фона на съвсем умишлено демонстриращия крайност Волен. И на пресконференцията след първия тур изпъква един „смел журналистически въпрос“ към току що спечелилия второ място Сидеров. От неизвестния тогава репортер Веселин Иванов, а сега известен като ликвидатора на BITи „Правен свят“, и пресаташе на главния прокурор Иван Гешев. Та, тогава Веселин Иванов блесна с въпроса: г-н Сидеров, от кога не сте си пили хапчетата?

Много хора му се зарадваха тогава, защото им пасваше на вътрешното усещане и настроение. За мен имаше нещо гнило в това настървение срещу Сидеров, квалификации и липса на журналистика. Години по-късно видяхме същото, когато един уж бивш сподвижник на Сидеров го удари пред натфиз, така че да изглежда, че е бит от полицай. Активни мероприятия, се наричат тези неща. При тях и двете страни са наясно, че участват в режисирани сценки.

Сега е интересно да не изпуснем кой минава незабелязано, докато Слави играе Сидеров.

****

Ще го кажа по друг начин. На фона на предложението на Слави, всеки друг „експертен кабинет“ вече би изглеждал по-приемлив. На следващи избори ГЕРБ ще си върне позициите. И за да не бъде допуснато това, останалите партии ще одобрят „по-добрия експертен кабинет“, в който ще са същинските подводни камъни, заложени от „здравите сили“. Енергията се изхаби сега, а времето за вглеждане и бдителност, предстои. Защото партиите не искат избори. Пазарлъците тепърва започват. За реализиране на мечтата на ДПС – експертен кабинет.

*****

Малко от коментара на Иво Инджев: „Очаровани са най-вече самите гербаджии. Не могат да се нарадват, че има и друг злодей на хоризонта, което прави техния доказан злодей да изглежда като добряк и жертва на задаващото се по-голямо зло. Това е ре(д)акцията на гузните, които много добре знаят, че заслужават наказанието си да бъдат прогонени, но няма да си признаят това. За тях Слави е сламката, която сега пребоядисват от Титаник на Ноев ковчег. Злобеят и раздават тъпи остроумия, начело с техния вожд, който се скъса да се хили самодоволно на специална изява по повод соловия ход на егоиста от Учиндол във връзка с трудностите, които той създава на истинските му врагове от демократичния спектър на българското общество.“

Кадър М. Бенатова ФБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *