НОВИНИ

Мощна подкрепа за уволнения шеф на „Пирогов“ проф. Балтов

Силна подкрепа засипа проф. Асен Балтов, който днес следобед бе заменен на поста директор на УМБАЛСМ „Пирогов“. Сред хората, които писаха на стената на специалиста във фейсбук, бяха както пациенти, колеги и журналисти.

„Професоре, Вие сте страхотен“, „Горе главата, професоре“, „Респект и благодарност към Вас, професор Балтов. Никога няма да забравя, че спасихте ръката ми“ са само малка част от положителните коментари за проф. Балтов.

Има и негативни реакции за действията на служебното здравно министерство. Някои коментиращи обръщат внимание, че лекарите са ни толкова малко на брой, че не бива да се отстраняват лесно.

Кой е проф. Асен Балтов

Изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ от м. Февруари 2017г. Преди това е началник на Първа травматологична клиника на университетската спешна болница. От 1 април 2019 г. е координатор на Експертния съвет по ортопедия и травматология към МЗ.

Роден на 19. 09. 1966 година в гр. София. През 1984 година завършва 22-ро ЕСПУ „Г. С. Раковски”-гр. София. През 1994 г. завършва Медицински университет-гр. София.

Две години по-късно започва специализация по ортопедия и травматология към Втора травматологична клиника на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Работи в спешната болница до месец декември 2006г. От края на 2006 до февруари 2013 година е ординатор в Катедра „Ортопедична Травматология и Реконструктивна Хирургия“ – ВМА.

Специалист в областта на оперативно лечение на фрактури и изкълчвания на крайниците и таза; на лечение на политравма и посттравматични увреждания на крайниците; ендопротезиране на стави на горен крайник – рамо и лакът. През месец Юни 2016 г. продобива степен „професор“.
Към момента председателства Българската Ортопедо-Травматологична Асоциация, чийто член е от 1997г.

Членува в  EFORT – от 2003 г. 3. ;  AO Алумни Асоциация България – от 2005 г. ; Международна Кюнчер Асоциация – от 2009 г. ; АО Травма България – от 2010 г. ; АО Травма Европа – от 2011г.

Участвал е в 100 международни конгреси и срещи с международно участие. Владее руски, френски и английски.

Междувременно справка в сайта на „Пирогов“ показа, че името на проф. Балтов все още стои като ръководител на лечебното заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *