СВОБОДНО ВРЕМЕ

Как да провериш дали фризерът работи добре с чаша вода и монета – става за минути:

Фризерът е един от най-важните уреди във всеки дом. Дори да не правите зимнина, със сигурност го ползвате, за да държите вътре месо или най-малкото – сладолед.

Дали обаче уредът ви функционира правилно? Ако имате някакви подозрения, че фризерът ви не работи добре, можете да проверите това чрез един съвсем простичък трик. Ще са ви нужни единствено чаша с вода и монета.

Много е лесно човек да разбере дали има някакъв проблем с техниката. Признак, че фризерът е повреден може да бъде прекалено многото влага, зеленчуците са станали на лед, излишна вода. Причините за това не винаги се изясняват. Ако сте оставили вратата за дълго време отворена, е напълно нормално да последват подобни проблеми. Възможно е също електрозахранването да е прекъсвало за някакъв период от време. В случай, че сте твърдо решени да се обадите на техник, преди това направете този малък трик, за да сте сигурни, че имате нужда от специалист.

обледен фризер

Ето как да проверите работата на фризера с монета и чаша вода :

Налейте вода в съд, който е устойчив на ниски температури. След това пъхнете съда във фризер и изчакайте водата да замръзне. Върху образувалия се вече лед поставете монета и отново върнете във фризера.

чаша с вода и монета

Ако уредът не е повреден, монетата ще остане на повърхността. Ако обаче я откриете по средата или на дъното на съда, добре е да се консултирате с техник. Това подсказва, че във фризера има промяна в температурата, при която се получава замръзване.

Този трик ще ви помогне да узнаете дали продуктите във фризера се съхраняват при оптимални условия или в най-скоро време ще се налага да инвестирате в покупка на нова техника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *