НОВИНИ

бТВ показа документите от „Пирогов“, подписани собственоръчно от Стойчо Кацаров

Нови разкрития по скандала между служебния здравен министър и „Пирогов“. Стойчо Кацаров е подписал хоспитализацията си в спешната болница – това показват документите, с които само bTV разполага. Днес министърът обвини „Пирогов“ във фалшификация, а оттам призоваха да докаже твърденията си.

Служебният здравен министър отново обяви, че той е един от всички 400 пациенти, които фиктивно са лекувани в „Пирогов” и каза, че са фалшифицирани неговите документи в болницата.

От „Пирогов” категорично отрекоха. Лекарката, която го е приела за хоспитализация, каза в прав текст, че лично и с очите си е видяла как той подписва всички документи.

Здравният министър днес заяви, че е бил на преглед, а не на лечение в „Пирогов“ и обвини лечебното заведение.

„Не съм лежал в болница и документът за информирано съгласие не е документ за хоспитализация. Документът за хоспитализация е ИЗ, което е изцяло фалшифицирано“, каза Стойчо Кацаров.
От „Пирогов“ отрекоха и обявиха, че Кацаров сам е пожелал да се води в болница, но да се лекува у дома.
„Собственоръчно, пред моите очи той подписа всички необходими, задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение, в случая „Пирогов“. По негово желание той не е останал да пролежава в болница „Пирогов“ за дните на хоспиталицията“, съобщи д-р Христина Каменова.

 

От документите, с които bTV разполага става ясно, че е хоспитализиран на 23 януари. В един от тях пише, че лекарят, който го е приел, му е дал информация и обяснения.

„Прочетох и разбрах всичко, което ми беше обяснено. Съгласен съм да постъпя на лечение в болницата“.

Кацаров собственоръчно е написал името и се е подписал в множество документи. Сред тях – декларации, в които се съгласява да постъпи на лечение и да предостави документ за самоличност. Показахме ги, за да потвърди тяхната автентичност.

– А този тук истински ли е?

– Истински е, казах ви, че два документа съм подписал, този не го виждам на телефона ви, вероятно е истински, щом са ви го пратили от „Пирогов“.

Според министъра документите са за изследвания, експерти обаче отричат.

Това са декларации, които се подписват при хоспитализация на пациент, даже в една от декларациите това е и отбелязано. Ако това е подписът на доктор Кацаров, това е подписът му, това е истината – на черното бяло не може да се каже“, заяви експерт Мария Шаркова.

Според експерти документите показват, че Кацаров се е съгласил да бъде приет в „Пирогов“, макар и фиктивно.

Припомняме ви, че служебният здравен министър отстрани директора на „Пирогов”, което пък разгневи медиците и те излязоха на протест. В официална позиция от „Пирогов” поискаха оставката на Стойчо Кацаров. Дали протестите ще продължат следващата седмица, предстои да видим.

Източник: бТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *