НОВИНИ

Осъден за убийството на Чората полицай стана зам.-кмет по финансите на Благоевград

Новоизбраният кмет на община Благоевград Илко Стоянов обяви част от екипа, с който ще работи по време на мандата си. Той коментира, че залага на хора с висока експертна оценка и нова визия за управление, съобщиха „Струма“ и БНТ.

Сред тях е и един от обвиняемите по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората през 2005 г. Борис Механджийски ще поеме финансите в община Благоевград. Механджийски е с богат опит във финансовата сфера. Работил е като данъчен експерт в НАП, в Икономическа полиция и в банковата сфера.

Градоначалникът обяви ощ и създаването на нови дирекции, сред които дирекциите „Екология и чиста среда“ и „Икономическо развитие и иновации“.

Мандатът на Илко Стоянов започва с един заместник-кмет, който е по строителството, като останалите двама, които ще отговарят за европейски проекти и икономическо развитие, ще бъдат предложени по-късно. Представеният днес заместник е бившият директор на ВиК в Благоевград Христо Дюлгеров.

Ще бъде проведен и референдум в малките населени места, които ще бъдат питани кои кметски наместници да бъдат назначавани, добави Стоянов. Предложеният екип предстои да бъде гласуван от Общинския съвет.

„През цялата компания казвах, че ще водя диалог с хората и ще направя точно това нещо. Най-вероятно следващата седмица ще има промени в част от екипа на кметските наместници. Но независимо от това какво ще се случи сега, идеята ми е някъде по време на президентските избори да проведа едно допитване сред хората на съответните населени места кой те ще предпочетат за техен наместник“, каза Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *