НОВИНИ

Проф. Людмил Георгиев: Опичайте си акъла, защото предстоящият Народен съд няма да прости на никого

Още в началото искам да подчертая, че ние, българите, и като „елит“, и като „народ“, винаги сме се държали като дебили, за да не кажа идиоти, във всеки един текущ повече или по-малко глобален политически процес в историята.

Винаги сме правили „цивилизационни избори“, тоест разчитали сме на поредния могъщ външно-политически фактор да носи отговорността за собствената ни държава, пише Проф. Людмил Георгиев в Поглед.инфо.
Само през последните 140 години последователно това са Германия, Тристранния пакт и Берлин, после Съветския съюз, Варшавския договор и Москва, а сега Съединените щати, НАТО и Брюксел.

Никога, а и през тези 140 години, не сме помисляли и за момент, че всъщност ние самите трябва да носим собствената си отговорност за собствената си държава. И затова сме такива, каквито сме, и до днес – мразещи се помежду си, спасявайки се поединично, неспособни на мащабни национални цели, отчуждени от държавата, лишени от импулси да защитаваме колективни идеали, да имаме и да отстояваме общностна българска мечта!…

Днес ние, българите, и като „елит“, и като „народ“, смятаме, не толкова дебилски, колкото идиотски, че само вричането ни в поредните „правилни“ евро-атлантически „ценности“, НАТО-вски и ЕС-ни решения, ще ни осигури бъдещето.

По същия начин, по който предишните съветско-комунистически „ценности“, решенията на Москва и Варшавския договор, щяха да гарантират собствената ни държавност. И по същия начин, по който по-предишните фашистки „ценности“, решенията на Пакта и на Берлин, щяха да ни направят „Велика България“.

Да се съмняваш във Вашингтон, НАТО, ЕС и „демокрацията“ днес, че ще осигурят бъдещето на държавата България, е все същата недопустима проява на ерес в мъртвите очи на „елит“ и „народ“, каквито бяха съмненията към „комунизма“ и Съветския съюз преди, и подозренията спрямо „фашизма“ и Германия по-преди. И затова винаги ние, българите, отказваме да видим очевидното, а днес то просто боде очите, защото съвременните процеси протичат с непознато досега темпо!

Преди всичко Русия днес необратимо изпревари САЩ и НАТО във военните технологии и модернизацията с оглед съвсем различни от досегашните начини на водене на мащабна, ако щете глобална война. Нещо, което признават все повече както американски, така и европейски, тоест НАТО-вски генерали и военни експерти, предупреждавайки, че всеки опит за директни военни действия срещу Русия ще има катастрофални последици не само за САЩ, но и за Западна Европа, ако и оттам започнат такива действия.

Онзи ден Владимир Путин го каза в прав текст: „Ще бъдат унищожени не само гнездата, от които тръгва евентуална атака срещу Русия, но и местата, които са издали заповед за това!“. Това означава, преведено на обикновен език, че в случая става дума за предупреждение директно към САЩ, чието разположение между двата океана досега можеше да се разглежда като стратегическо предимство, но с оглед именно на новите военни технологии, ще се окаже пагубно за съществуването на самата Америка, както признават въпросните генерали и военни експерти!

Откъде-накъде ние, българите, можем да бъдем сигурни, че след като на територията ни има американски военни бази, от които може да се осъществи агресия спрямо Русия, те няма да бъдат унищожени за секунди, но ще пострадаме и ние?! Откъде-накъде идиотският ни „елит“ и „народ“ могат да разчитат на „вековната дружба“, ако сме се превърнали в плацдарм на агресия срещу Русия?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *