НОВИНИ

Нов скандал! Хаджигенов сравни партията на Слави с ГЕРБ и БСП и пак скочи на министър на ИТН

Парламентарната група на “Изправи се.БГ. Ние идваме” ще вземе решение утре следобед дали да подкрепи предлаганото от ИТВ правителство, заяви адв. Николай Хаджигенов пред БНР.

Решението ще бъде ясно, няма да отсъстваме от пленарна зала или да се въздържаме – “еквилибристики няма да правим, няма да се въртим в кръг”, заяви Хаджигенов и намекна, че ИБГНИ и Демократична България ще имат обща позиция.

Партиите на протеста не водят разговори с ИТН, заяви в същото време Хаджигенов.

“ИТН водят разговори с БСП, не с нас. На нас ни показаха филмче. Водихме разговори преди на ниво експерти, оттогава не е имало никакви разговори”, обясни той.

Според Хаджигенов, начина по който ИТН формират правителство и търсят подкрепа е „изнасилване на демокрацията  по брутален начин“.

Новото предложение за министър на правосъдието – Иво Атанасов, е “потресаващо”, заяви депутатът.

Хаджигенов е категоричен, че Атанасов е направил най-дебилният коментар по “Истанбулската конвенция”. Крайно време е някои хора да пораснат, не на ръст, политически да пораснат, заяви депутатът.

Според него ИТН правили „силово налагане тип ГЕРБ и БСП в най-силните им години. Каква е разликата – че си направил собствен ГЕРБ?“, попита той.

Това, което бих променил, е генерално механизма, по който ИТН се опитва да правят политика. Те се опитават да хвърлят вината, ние нямаме проблеми с вините, Борисов ни обвиняваше 12 г. в какво ли не, добави Хаджигенов.

За оттеглянето на Момчил Иванов и коментара на Тошко Йорданов по адрес на медиите, които им нападнали кандидата, депутатът от ИБГНИ каза, че на  „калпав сценарист медиите му са виновни.“

Борисов е политически труп, не е нужно да се плашим едни с други, да се съберем и да си направим нещата както трябва, призова още Хаджигенов. Така той задочно отговори на соцлидерката Корнелия Нинова, която предупреди, че Борисов с завръща, ако те не се разберат.

Според него всички виждали, че пак 6 партии ще вляза в следващия парламент, но това го виждали всички без ИТН.

„Искаме демокрация, не сте сами, огледайте се“, призова той хората на Слави Трифонов.

Според него нямаме нормална държава, за да се делим на идеологии, Той подчерта, че за конституционна промяна ще трябва и подкрепа на ДПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *