НОВИНИ

Неочакван обрат с ограниченията, които трябва да сковат София до часове

Изнесената от директора на Столичната РЗИ информация д-р Данчо Пенчев, че „София навлиза в червена зона и предстои издаване на заповед за налагане на ограниченияне отговаря на истината. Това заявиха от Министерството на здравеопазването (МЗ).

„14-дневната заболяемост към днешна дата за района на София град е 89/100 000, което съгласно приетия Национален план за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на допълнителни ограничения.

На директора на Столична РЗИ е поискано обяснение за допуснатата грешка“, твърдят от МЗ.

Решението на ведомството на служебния министър Стойчо Кацаров идва, не само след критиката на експремиера Борисов, но и след реакцията на Конфедерацията на българския туристически бизнес, която остро възразява срещу обявеното убийство на българския туризъм с намален капацитет на заведенията в София до 30% и работно време от 6 до 23 часа.

„Популизмът и псевдоборбата с епидемията отново взимат връх! Пак се бием с брашно срещу вятърни мелници. По средата на лятото имитираме мерки, които буквално закриват туристическия сектор. Достойно продължение на политиката на временния здравен министър Стойчо Кацаров“, заявиха по-рано днес от КБТБ.

Уточняваме, че данните за разпространението на коронавируса у нас за последните 24 часа показват наистина притеснително бързо разпространение на COVID-19 у нас и по-специално в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *