НОВИНИ

Росица Кирова, ГЕРБ към Татяна Дончева: Никога не сме имали такъв грозен водещ

Нивото в парламента започна да става напълно махленско.

Депутатите си разменят обиди за външен вид от трибуната.

Тошко Йорданов по-рано каза на Татяна Дончева: „Седни си на дебелия задник“, а тя му отговори, че е „Смешник“.

Преди малко зам.-председателят на парламента Росица Кирова от ГЕРБ и Татяна Дончева си спретнаха грозен скандал в Народното събрание.

Дончева предупреди депутатката да си сяда на мястото, защото не се намирала в общинския съвет във Видин и ѝ предложи да ѝ плаща за съвети как да си води заседанието, предаде Епицентър.

Кирова поиска право на отговор към председателстващата Татяна Дончева и продължи грозната сцена:

„Позволявате си да се обръщате към мен поименно и да ме споменавате по отношение на работата на общински съвет Видин. Като начало, никога не съм го председателствала и не съм взимала думата по такъв грозен начин, защото не е имало никога такъв грозен водещ на заседанията. Няма нужда да ви плащам за консултации, защото много добре знаем кой на вас ви плаща. Бъдете така добра да проявявате уважение, защото ще получите това, което викате насреща си“.

Накрая се наложи отново да се намеси Кристиан Вигенин, който застана на председателското място. Преди това той отново беше принуден да „разтървава“ колежките си от председателския съвет, след като Татяна Дончева пък нарече Ива Митева „пудел на сценарист“.

Дончева влезе в скандал и с бивши здравен министър Костадин Ангелов Той я засече, че не може да дава акъл, след като е била вносителка на скандалната поправка „Ванко 1“.

„Не съм вносител на поправката „Ванко 1″. Твърдите нещо, което е лъжа. Ако бяхте бай Генчо от женския пазар, нямаше да ви отговарям. Вие сте професор, направен от ГЕРБ“, отговори Дончева.

Очевидно духът на шоуто, който внесоха в пленарната зала от ИТН, е заразил и останалите им колеги. Народните представители не спират да изострят тона, да си нарушават правилника без да се санкционират. В крайна сметка от дебатите за детската болница с участието на служебния министър Стойчо Кацаров се разбра, че такава скоро няма да има.

Булфото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *