НОВИНИ

ДАНИЕЛ МИТОВ ЗАПЛАШИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ С ОТСТРАНЯВАНЕ

Едно от остриетата на ГЕРБ Даниел Митов размаха пръст на президента Румен Радев. Причина за гнева му стана коментар на държавния глава, че Народното събрание трябва възможно най-бързо да направи актуализация на бюджета.

Коментарът на Радев ядоса Даниел Митов, който написа гневен пост в социалната мрежа „Фейсбук“. Ето какво заяви Даниел Митов:

„За сведение на Румен Радев:

1) България е парламентарна република. Парламентът не приема устни разпореждания и изнудване от президент или министър, още по-малко когато става въпрос за представляващ служебно правителство.

2) Ако служебното правителство има намерение да внася актуализация на бюджета, то тя трябва да е фокусирана върху евентуални спешни бюджетни разходи. За такива разходи се твърди, че парите в хазната са налични. Служебният кабинет няма политическата легитимност да създава дългосрочни финансови ангажименти за страната!

3) Президентът не може да поставя изпълнението на конституционните си задължения под каквото и да било условие, нито да използва даването на мандат като примамка за пазарлък. Ако Радев продължава да нарушава насилствено Конституцията, това може да послужи като повод за неговото преждевременно отстраняване.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *