НОВИНИ

Украйна в шок от опасна зараза: Червеи пълзят под кожата на хората и те ги усещат!

От началото на годината в Киев са регистрирани три случая на рядко и опасно заболяване – дирофилариоза. То се разпространява от комари чрез ухапвания.

Заболяването се причинява от паразитни кръгли червеи – Dirofilaria, които засягат както животните, така и хората. Това съобщиха в Киевския център за контрол и превенция на заболяванията на Министерството на здравеопазването

На мястото на ухапването от комар се образува подкожен възел.
Основните симптоми са оток, зачервяване и подуване. Хелминтите могат да мигрират до 30 см под човешката кожа и това се усеща. В същото време от момента на заразяването до появата на възел може да мине поне един месец, а понякога дори две години. Паразитът се отстранява чрез операция.

Тази година в Киев са премахнати паразитни червеи с размер 11, 7 и 12 см – в единия случай от дясната ръка, а в други два – от лявото око.

Експертите съветват за предпазване да се използват всички възможни средства срещу комари.

По информация на украинското издание „Вести“, в курорта Кириловка, който тази година страда от нашествие на медузи, сега почиващите се оплакват от комари. Насекомите просто покриват като килим стените, первазите на прозорците и таваните, а туристи публикуват в социалните мрежи видеоклипове в потвърждение на казаното от тях, съобщава БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *