НОВИНИ

Дачков: Слави угажда на Пеевски и Борисов едновременно

Явор Дачков днес е безпощаден.

След обвиненията към Кирил Петков, че лъже за потвърждението от Канада, че не е канадски гражданин, сега на прицел е Слави Трифонов.

Ето част от твърденията му, като пълния текст може да видите в линка към профила на журналиста, защото съдържат твърде шокиращи обвинения, които засега нямат коментар от другата страна:

„На онези, които се чудят как така Кирил Петков е получил отговор от Канада, че е разгледала молбата му в деня в който е получена – на 19 август – ще припомня, че Джон Байдън го поздрави поименно във видео обръщението си на откриването на „Три морета“ през юни. Байдън спомена две имена – на Румен Радев и Кирил Петков.

Самият Петков излъга доста за гражданството си досега, а както се оказва (според свидетелствата на самия Петков и сайта на канадското правителство)

Румен Радев също е излъгал като го е назначил докато е бил с двойно гражданство.

Радев спазва стриктно конституцията и само доста „убедителна“ сила би го накарала да я наруши.

От друга страна мои източници ме информираха, че имената на Кирил Петков, Асен Василев и проф. Денков са спуснати на Тошко Йорданов от американското посолство на официално оповестената среща, преди Слави да обяви кабинета с премиер Николай Василев.

Тримата се отказаха в последния момент, защото бяха поканени така, че да откажат и поради тази причина Слави не обяви министър на екологията, за която бе предвиден Василев.

Слави Трифонов угажда хем на Пеевски, (б.ред. Защо според Дачков Слави угажда на Пеевски виж в поста по-долу) хем угажда на американците, хем на Борисов, хем на протестърите и това на пръв поглед изглежда сложно, но е просто.

По-притеснителното е, че (според мои достоверни източници) Петков получава протекция от Херо Мустафа, която лично се е ангажирала да „оправи“ проблема, от което идва и светкавичната реакция на Канада, но поради глупостта на Петков, който публикува всичките си данни и не блокира овреме възможността за проверка, всичко излезе на яве.

Това е към онези анти-американски настроени поддръжници на Радев, които мислят, че едното крило на американската мафия в България бори другото крило на същата мафия.

Булфото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *