ЗДРАВЕ

Колко пъти годишно можем да се разболеем от COVID-19? Отговорът ще ви смае:

Повечето хора вярват, че веднъж преболедували Ковид-19 придобиват дълъг, ако не доживотен имунитет. Учени решиха да анализират резултати от цял свят, за да разберат колко пъти човек може да се разболее от коронавирус в рамките на една година.

Въпреки че някои хора имат антитела срещу заразата, то това се оказва, че не е достатъчно, за да са сигурни, че няма да бъдат поразени отново.

Учените буквално шокираха всички с изводите, до които достигнаха.

В допълнение на всичко се оказва, че следващите заразявания с вируса могат да са дори още по-тежки от първото. Колко пъти обаче може да се заразим с коронавирус в рамките на една година. Е, цифрата е много по-висока, отколкото очаквате.

Има регистрирани случаи, при които един човек се е заразявал с коронавирус 10 пъти в годината.

„Случаи на заразяване с коронавирус са регистрирани месец-две, след като даден индивид вече е прекарал заболяването. Все пак случаите, при които един човек се заразява 10 пъти в годината с инфеквията са сравнително малко. Обикновено един човек прекарва заразата между 2-3 пъти в рамките на 12 месеца“, обясняват лекари.

Експертите отбелязват, че заразяването с Делта щама е много по-лесно. Съществува все още риск от тежко изкарване на боелстта, хоспитализация и редица усложнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *