СВОБОДНО ВРЕМЕ

Това са най-често срещаните схеми за измама при пътуване

Туристи разказаха какви видове измами са срещали най -често при пътувания. Техните истории са публикувани от The Sun.

Медията предупреди, че една от най-често срещаните схеми за измама е продажбата на фалшиви билети за разглеждане на забележителности.

Както каза потребителят, в Египет мъж, който се представя като водач, се приближил до него и поискал да плати допълнително, за да види Сфинкса в допълнение към пирамидите.

„Официалните водачи или музейният персонал никога няма да се обърнат към вас с предложение да заплатите допълнително, след като закупите билет“, добави той.

Друга често срещана измама са двойните менюта в ресторантите. Според летовниците заведенията често предлагат една карта с по-ниски цени за местните жители, а втората с цени в чуждестранна валута и на английски за туристи.

Друг потребител на интернет описа как мъж в Ню Орлиънс му предложил да почисти обувките му безплатно.

„Той спази обещанието си, обувките ми бяха идеално излъскани, но поиска пари за беседа“, каза той.

По-рано през август стана известно, че най-популярният начин да заблудите туристите при резервиране на апартаменти в Airbnb е да помолите собственика на апартамента да извърши авансово плащане чрез друг уебсайт.

Експертът Амер Овайда от международната компания ESET припомни, че всички действия, включително плащане за настаняване, трябва да се извършват само чрез официалния уебсайт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *