СВОБОДНО ВРЕМЕ

Ето какво ще работи Зуека в Испания (СНИМКИ)

Емигрирането на Васил Василев-Зуека от България нямаше как да не предизвика интерес, но нямаше как да предположим, че ще е чак толкова сериозен.

Всяка новина, свързана с актьора, предизвиква небивал интерес в публичното пространство, както се случи и с информацията, че той и семейството му вече са се установили в Испания.

Зуека и жена му Анна Вичева не за първи път са в слънчева Испания. През последните лета активно избираха държавата за своя лятна ваканция и неслучайно – там от години живее и сестрата на Анна, която сега със сигурност е много щастлива от развоя на събитията.

Според публично тиражирани информации в Испания Зуека, освен, че ще продължи да рисува активно, както го правеше и в последната година в България, а вероятно и доста преди това, но и ще върти ресторантьорски бизнес. А за картините си се изказва много любопитно – определя ги като „театрални“.

„Нямам представа дали има такъв термин въобще, но те са театрални, защото през целия си живот аз съм правил няколко неща: театър, кино и телевизия. Просто сменям театралните средства с боя, с художествено средство, за да изразя същата идея. Затова на някои хора моите картини им приличат повече на илюстрации, на разкази. Така е, защото аз рисувам идеи. Не мога примерно да почна да „цапам“ и ако нещо се получи, да кажа: аха, това може да стане еди какво си. Не мога да седна и да направя нещо, преди в главата ми да има конкретна идея какво е, как изглежда, каква да е композиция“, споделя в интервю за „Монитор“ актьорът наскоро.

Сега актьорът и нежната му половинка Ани са насочили цялото си внимание към сина си Стефан, който тази година е първолак и съвсем скоро ще чуе първия учебен звънец в елитно испанско училище.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *