НОВИНИ

Иван Гешев: Ще се откажа от охраната си, ако това ще реши проблемите в държавата

Ако премахването на охраната на главния прокурор ще реши всички проблеми в държавата и българските граждани ще са спокойни и богати, за мен няма проблем мога и сам да се откажа от охраната си. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод приетите на първо четене промени в Закона за НСО.

Той коментира и законопроекта за съдебната власт.

„Правенето на законодателство на коляно ще доведе до проблеми – с организираната престъпност, с противодействие на тероризма и корупцията по високите етажи.

Единственият печеливш от цялата ситуация ще бъде организираната престъпност, престъпността и мафията“, заяви главният прокурор.

Според него премахването на тези звена ще доведе до юридическа катастрофа и правен хаос. По думите на Гешев жертвата на тази катастрофа ще са българските граждани.

„За мен реформа, и за колегите от прокуратурата, е подобряване на нещо работещо. Аз смятам, че специализираните структури – Специализираната прокуратура и Специализирания съд са едни от най-добрите, да не кажа най-добрите работещи прокуратури в страната“, каза още главният прокурор.

Според Гешев новият законопроект за съдебната власт може да доведе множество проблеми като бум на престъпността до нива от 90-те години, затрудняване на работата на европейската прокуратура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *