НОВИНИ

Колеги на лекаря, нападнал дете: Тормозен е с месеци, бит и унижаван е в полицията

Д-р Кадир Джамфер, който попадна в шокиращи кадри от скандал с 13-годишно момиче в София, е бил тормозен от съседката тийнейджърка месеци наред.

Това споделиха негови колеги, след като се появиха записите от камери в квартал “Света Троица”, на които се вижда, че 37-годишният мъж напада момичета, които седят на пейка. Майката на тийнейджърката, обект на неговата агресия, твърди, че в този момент той не е бил провокиран. Взел е телефона на дъщеря й, а във входа, където няма камери, я е ударил. Здравка Майска потвърждава обаче и разказа на колегите на д-р Джамфер, че между тийнейджърката и лекаря е имало сериозен конфликт от дълго време и родителите са знаели за напрежението.

Лекари от двете болници, в които ендокринологът работи едновременно, за да изплаща своята гарсониера в столичния квартал “Света Троица”, го описват като изключително скромен, но много добър специалист. От избухването на заразата, работи като доброволец в Ковид отделение.

За тези, които не познават д-р Джамфер, той изглежда затворен и особен.

Вероятно и затова се е превърнал в обект на шеги от страна на съседките тийнейджърки.

Майката на нападнатото от него момиче Здравка Майска, описва така деня на инцидента: “Дъщеря ми, разхождайки кучето, сяда на пейката пред блока с още две деца. Кадир Джамфер излиза, след което се връща тичешком и напада детето ми. Не мога да кажа каква е причината”, разказа тя пред Нова телевизия.

Жената описва и предисторията. Имало твърдения от страна на лекаря, че децата звънели на вратата му и го притеснявали.

„Преди повече от година г-н Джамфер беше заплашил моята дъщеря, че ще се срещнат сами в асансьора и тя тогава ще види. С мъжа ми попитахме какъв е случаят, а отговорът беше: „Звънят на звънеца и тичат по стълбите деца” и той предполагаше, че едно от тях е нашата дъщеря. Казахме му, че бърка, защото ние сме много далеч от тези етажи. Тогава го помолихме каквото и да има като отношение и проблем с нашата дъщеря – да заповяда и да говори с нас”, посочи родителят пред Нова телевизия.

Колегите на Джамфер не оправдават агресията му, но са убедени, че вината не е била изцяло негова, тъй като ставало дума за необясним детски тормоз върху различен като поведение човек повече от една година. Те обаче недоумяват защо той е бил арестуван като престъпник. В телефонен разговор след 24-часовия престой в килия, д-р Джамфер е споделил пред свой колега, че е бил унижаван и бит в Трето районно управление на МВР в София.

Рано сутринта днес пред Нова телевизия адвокатът му Емануил Йорданов сподели, че производството е още в началото и не е било коректно от него да се изнасят факти.

“Това, което твърди моят клиент, е, че момичето е отправяло обидни реплики от лично естество към него и това е в продължение на месеци. Той е взел телефона ѝ, защото е искал да се види с родителите, но не е знаел къде живеят точно. Очаквал е, че като вземе телефона, родителите ще го намерят, защото детето много добре е знаело къде е неговият апартамент”, добави бившият вътрешен министър.

Йорданов каза още, че основното, което е притеснявало Джамфер, били безкрайните обиди и подигравателното отношение. „Става въпрос за едно дете, което има разлика в годините с него, която позволява той да ѝ бъде баща”, уточни защитникът.

Мъжът е бил задържан за 24 часа. „Това се е случило, без да има законно основание. Когато му поисках преписа от заповедта за задържане, какъвто трябва да му се даде, видях една бланка, на която абсолютно нищо не си личеше като текст. Тоест, той няма реално заповед, която да може да обжалва пред съда. Не мисля, че при един такъв случай е необходимо задържане”, каза още Емануил Йорданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *