НОВИНИ

ПЛЕВНЕЛИЕВ: ГЕРБ, ДПС И ПАТРИОТИТЕ СА ДЕМОКРАТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

Петър Стоянов е вълшебен и мъдър. ГЕРБ, ДПС и патриотите са демократите на България. Румен Радев би се борил за премиер, това коментира в интервю пред БНТ бившият президент Росен Плевнелиев, цитиран от колегите от Офнюз.

Плевнелиев коментира думите на Тома Биков от ГЕРБ, че партията обмисля Петър Стоянов за кандидат-президент. Според него Стоянов е най-доброто, което имаме. „Гордеем се с това, което е направил. Той е президент за пример – вълшебен и мъдър човек. Представете си, че президентът на България не е Румен Радев, а Петър Стоянов. Популистите шестват из европейските столици, а в българския парламент доминират“, каза той.

„Аз не съм член на ГЕРБ, но му се обадих и казах, че от това, което виждам нито вие, нито аз – хората искат нови лица. Ние с Борисов имаме честни и почтени отношения. Вчера ми звъни президента Стоянов за промените в закона за НСО – не разбраха ли, че бившите президенти продължаваме да играем роля, на летището да посрещнеше гост с някоя баничарка ли“, обясни той.

Бившият държавен глава обяви, че от четири-пет години наблюдава политолози и агенти на ДС, които много високо вдигат топката за генералската битка: „Това е единственото, което прави Радев силен, а президентът е силен, защото Борисов е слаб. Президентът е силен, защото успяха да го позиционират като основния враг на Борисов“.

Росен Плевнелиев заяви още, че се намираме в президентска република. „Българи, вижте я – силен президент, слабо НС, президент, който може да уволни министър, когато си пожелае. Резултатът е пълен хаос“, каза той.

Цялото интервю на Плевнелиев беше съпроводено от непрестанни директни и индиректни нападки към Радев, като според бившия президент това, което прави Радев, не е по-различно от това, което е правил Тръмп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *