НОВИНИ

Проф. Балтов уволнен от „Пирогов“

Проф. Асен Балтов е уволнен изненадващо от „Пирогов“ преди час, съобщи 24chasa.bg. Мотивът на ръководство бил невъзможност да работи с него.

Бившият директор на най-голямата спешна болница в България днес се е върнал за първи ден на работа в Първа травматология. Хирургът е направил две операции, след което бил извикан в кабинета на наследника си Иван Поромански, разказаха негови колеги.

Не е ясно пълното съдържание на разговора между бившия и настоящия ръководител на „Пирогов“, нито официалните мотиви за раздялата. Най-вероятно става въпрос за дисциплинарно уволнение.

Вълна от възмущение заради уволнението на проф. Асен Балтов


Вълна от публично недоволство се надигна във фейсбук след новината за уволнението на шефа на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.

„Стига! Сериозно ли?! Прост реваншизъм! Но има и утре“, коментира министърът на здравеопазването в кабинета „Орешарски“ (2013-2014) Таня Андреева.

„Това е отвратителна саморазправа с един истински професионалист.
Никой не може да ти отнеме уменията, ръцете и любовта на пациентите“, добавя председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Злобни некадърници – шайка на Радев!“, пише Светлана Татарова.

„Защото са страхливци! Респект, професоре! Само напред и нагоре!“, добавя Дани Йорданова.

„Вашето дело е видно за всички! Пирогов е много по-добра болница, ремонтирано на всякъде, изкарахте най-тежката криза в пандемията…и обичта на хората, на които сте помогнали никой не може да вземе!“, заявява Динна Темелкова.

„Страхотен лекар, страхотен организатор на болницата. БРИЛЯНТНО овладяване на стреса и шока от Ковид епидемията и при медиците и при пациентите. Уважение, топлина и съпричастност за вас човекът Балтов. Със сигурност ще намерите отново Вашето място,, защото хората Ви обичат….. Много!!!“, казва Татяна Попова и т.н.

Само за няколко часа публикацията, в която той самият съобщи за отстраняването си от поста на директор, събра над 250 коментара. Едва двама не са съгласни с всеобщото негодувание.

Проф. Асен Балтов е уволнен изненадващо преди няколко час с мотива, че новото ръководство на „Пирогов“ не може да работи с него.

Бившият директор на най-голямата спешна болница в България днес се е върнал за първи ден на работа в Първа травматология, където работи от години. Хирургът е направил две операции, след което е бил извикан в кабинета на наследника си Иван Поромански, споделиха негови колеги. Не е ясно пълното съдържание на разговора между бившия и настоящия ръководител на „Пирогов“, нито официалните мотиви за раздялата. Най-вероятно става въпрос за дисциплинарно уволнение.

Проф. Балтов отказа коментар пред „24 часа“ преди да чуе мотивите за уволнението си.

След като беше уволнен като шеф на болницата, проф. Балтов постъпи като пациент в болницата с хипертонична криза.

В последните дни името му се споменава като кандидат за президент на ГЕРБ, което той публично не е коментирал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *