СВОБОДНО ВРЕМЕ

Ресторантьорка: Храних Хаджигенов с безплатен обяд 3 месеца. Взе 6000 лева и се подигра с мен

Росица Коцева бе един от малкото ресторантьори, които отказаха да спазват мерките и не затвори ресторанта си в една от големите вълни на коронавируса през март.

Тя публикува текст, в който директно напада адв. Николай Хаджигенов, който е получи 6000 лева, за да заведе дело срещу НАП от нейно име. Той обаче се е подиграл с нея. Вижте защо:

След 3 години борба, след като пет адвокати ми казаха да не се опълчвам на НАП, защото бухалката ще ме смаже! След като адв. Хаджигенов, сега “народен представител“ от Мутрите, получи 6000 хил лева да заведе дело срещу НАП по случая с рекета и три месеца го чаках да заведе съответното дело, след което той ми се подигра с думите “ искаш справедливост в България?

Може би някой ден, но не и сега“, и се покри като мишка без да върне парите въпреки изпратеният иск от ЧСИ… се намери адвокат, който успя пред ВС да обжали решението на АС и да спечели преразглеждане отново! Въпреки допуснатия видео запис, въпреки това, че посоченият инспектор от НАП се отказа от първоначалните си показания, а законът изисква неговото присъствие по време на извършеното “нарушение“ иначе актът не е валиден, решението беше срещу нас!

Адвокат Савов лично пое борбата срещу системата и успя да докаже, че решението е абсурдно и го направи на добра воля, защото даже нямах с какво да платя… Хаджигенов взе всичко, което мои приятели и поддръжници дариха… След 9 месеца повторно чакане най-накрая имаме дата за новото дело… три години по-късно… три години ад под бухалката на НАП! Дали ще има справедливост този път предстои да се види! Едно мога да кажа, без адв. Савов тази битка щеше да свърши с Хаджигенов…

Оказа се, че на последния това му е практика, но законът в България пази адвокатите така, както не пази дори самия президент! Другият път, моля ви се, оставете Мутрите извън НС, те за това са Мутри вън, за да си стоят отвън! Колкото до НАП и Българската съдебна система… ще видим, ако не трябва да се бием пак с полицията, може и да предаваме на живо!

Представяме ви и още подобни случаи, които се разпрострaняват в социалните мрежи от Росица Коцева:

Уважаеми Фенове и анти-Фенове,

имаше доста коментари по отношение на Хаджигенов. Някои фенове директно се свързаха с него и тъй като той най-нагло лъже реших, че е време да публикувам комуникацията, която е запазена на Вайбър от самото начало и да прецените за себе си. Няколко думи преди това…

Как стигнах до него… Попитах един наш редовен клиент, който мислех за симпатизант да ме насочи към някого, когото не го е страх да заведе дело срещу НАП и ако е нужно да стигне до медиите. И така в отчаянието си аз направих грешка и не направих проучване. А трябваше, защото предишната ми адвокатка ме изостави веднага щом ВАС обърна решението срещу мен, след като бяхме спечелили на първа инстанция, но после НАП обжалваха и т.н.

На 06.03.21 ни запечатаха след като 9 месеца се борих, но без адвокат беше до тук. Обаче фактът, че този данъчен Благой Иванов, и бившия данъчен Владо Ангелов /който беше уволнен при чистката предната година заради доказана корупция/, останаха ненаказани и че просто трябваше да се примиря, не ме остави да спя.

И ето попаднах аз на Хаджигенов, който поиска 12,000лв. за да заведе делото… Току що бях похарчила и последната стотинка, за да платя на колегите заплатите и ваканционните, и обезщетенията, за да ги уволня за две седмици… Пребледнях, но жаждата за справедливост беше по-голяма.

Докато ме чакаше уж да събера парите го хранех безплатно с кето обяд…три месеца, като реверанс, че чакаше да събера всички пари… Вижте накрая отношението и коментарите ми и преценете… Аз може и да не мога да си върна парите, но много се надявам други да прочетат и нито да влезе в НА повече нито да има повече излъгани клиенти! Надявам се и децата му да прочетат, както моето дете му се наложи да живее в унижение толкова време! Трябва да му се снемат адвокатските права, поне това. И който е гласувал за Мутрите… другия път не правете моята грешка, напишете си домашното!

Господинът твърди, че съм се съгласила да платя 12 хил. лева за да жали актове за 6 хил. лв…, и също така ме накара да платя четири такси по 50 лева уж държавна такса…а се оказа, че такава такса не се дължи… толкова си разбира от работата, но въпреки това Колегията в Монтана отказа да разследва случая изобщо въпреки сигнала… Дадох му и шанс да върне парите и да си задържи 1000 лв. за това, че беше пуснал жалбите с грешните такси в грешния съд… Все пак си беше разходил прескъпия костюм до съда…

Пуснахме му и покана по редовния път, все пак парите ги събрах от дарения и е редно да ги върна. Най-голямото унижение, което някога съм преживявала… Когато влезе в НС просто не вярвах на очите си, няколко журналисти отказаха да коментират историята, защото съвпадаше с изборите и не искаха да ги обвинят в политическа пропаганда…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *