СВОБОДНО ВРЕМЕ

България изгони позорно нигериеца от рекламите на вафли Морени / СНИМКИ и ВИДЕО

Майкъл Ола е бил екстрадиран в Абуджа без пари, багаж и мотиви.

Символът на рекламния бизнес у нас от 90-те години на мащабно промотираните някогашни вафли „Морени“ е изгонен позорно от България обратно в родината му Нигерия. Майкъл Ола е бил екстрадиран без никакви мотиви преди броени дни, съобщава Lupa.bg.

Диджеят става особено популярен като рекламно лице на вафлата „трепач“, като с веселото си послание от малкия екран, излъчвано от сутрин до вечер във всички блокове, той успя да пробие и в съседните страни и да популяризира шоколадовия десерт.

Само допреди няколко седмици Майкъл твори музика, гледа семейството си и се разписва всяка седмица в дирекция „Миграция“, че е на територията на страната и не смята да я напуска.

Това обаче той, дори да иска, не може да стори, уточняват близките му.

Тегобите за нигериеца започват миналата година, когато изтича срокът на паспорта, издаден от Абуджа, като с издаването на нов трябва да се поднови и хуманитарният му статут от българските власти. Ола го получава навреме, но пасаванът без да са ясни причините остава у Агенция „Миграция“ от 3 януари 2019 г. и вместо него, мъжът е принуден да се придвижва и работи в София с хвърчащо листче с личните си данни. В България той е бил със статут на временно пребиваващ.

Неизвестно защо обаче в началото на месеца служители на МВР прибрали въпросното листче от ръцете му, след което закарали Майкъл в Центъра за временно настаняване в „Бусманци“, където го държали седем дни и в неделя вечерта го екстрадирали на летище „София“ с полет за Абуджа.

Близките на известния диджей алармират, че той не се е връщал в родината си от 30 години, както и че не разполага с никого и нищо там.

Качили са го на самолета и без багаж и лични средства.

Да изгониш човек, които от 30 г. живее тук, и има син в България -това вероятно е пореднта нетрезва псевдоактивност за справяне с мигрантската криза демонстрирана от страна на министър Бойко Рашков.

У нас Майкъл Ола има пораснал син и годеница, за която обаче не е успял да се ожени тъкмо заради задържания над година пасаван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *